mei 222013
 


Tijdens een van de sessies tijdens de International Workshop on “Low-cost 3D Printing for Science, Education and Sustainable Development” besluit de spreker om in plaats van de door hem voorbereide presentatie over Open Hardware en Arduino, een video te laten zien.
Gelukkig voor ons hoeven we het niet te doen met een video van het kijken naar een video maar staat de video gewoon om Vimeo.

p.s. de video is (uiteraard, anders verwees ik er niet naar) de moeite van het kijken zeker waard, maar een spreker die zegt “laten we naar deze video kijken in plaats van dat jullie naar mijn saaie presentatie die ik had voorbereid moeten luisteren” heeft toch niet helemaal begrepen waarom hij daar stond.

In de kou gezet door Flickr!

 Gepubliceerd door om 06:35  Internet, Persoonlijk
mei 222013
 

Flickr_ProEr zijn mensen die alle heisa rond de vernieuwingen bij Flickr een goed iets vinden. Er wordt immers weer over Flickr gesproken, terwijl de fotodienst “op sterven na dood” was en er is immers altijd bezwaar tegen wijzigingen. Nou, ik zal het even niet over de wijzigingen van het uiterlijk van de site hebben. Die hadden van mij niet gehoeven, maar daar kan ik nog wel aan wennen. Waar ik wel, ondanks alles wat er al over geschreven is, toch iets over kwijt wil is hoe Flickr haar trouwste klanten, de klanten die altijd betaald hebben voor het gebruik van de dienst nu zomaar in de kou zet.

Het is ook een waarschuwing dat zelf betalen voor een online dienst geen garantie is voor een nette behandeling. En waar veel mensen bij het bericht over Google Reader nog riepen “als je niet betaald voor een product dan ben jij het product”, nou ik betaalde sinds 2005 elk jaar gewoon voor mijn Flickr Pro account. Nog voordat Yahoo! er met zijn vingers aan kwam.
Lees verder….