Een mini open source quadcopter voor een mini prijs

De letterlijke vertaling van het product is “gekke vlieg” (Crazyflie Nano Quadcopter), gezien de afmetingen is het dan toch nog wel een vlieg van een formaat dat ik liever niet in het echt tegen kom. Maar voor een quadcopter is het apparaatje absoluut heel klein. Zeker als je bedenkt dat hij maar $173 hoeft te kosten en geen onderzoeksobject is, maar gewoon te bestellen is (OK, de levering duurt nog een maand of twee, maar toch).

Het eerste wat ik zelf dacht was “zit er geen camera op?” want van alleen wat rond vliegen met zo’n ding zou ik al snel genoeg krijgen. Standaard is dat (uiteraard?) niet zo, maar in het filmpje kun je zien dat er al iemand een keychain camera op gehackt heeft om video’s te maken. Geen livestream zoals bij bijvoorbeeld de Parrot AR.Drone die dan ook bijna het dubbele kost en als je professioneel wilt gaan, dan betaal je al gauw 10x zo veel. Op de site staat dat het geen speelgoed is, maar daar bedoelen ze natuurlijk mee: “je wilt er niet je kinderen mee laten spelen, maar zelf mee spelen”. Een toy for big boys (and girls). Dat het geheel nog in ontwikkeling is, blijkt ook wel uit het feit dat de duurdere versie (dus die van $179) een aantal sensoren aan boord heeft die nog niet door de firmware in de quadcopter ondersteund worden. Zelf blijf ik dus nog wel even vanaf. Ik vind het fascinerende apparaten en zou het ontzettend cool vinden om van tijd tot tijd ook eens foto’s en video’s van een stuk boven de grond te kunnen maken, maar het is een gebied waar de ontwikkelingen nog dusdanig snel gaan dat ik daar nog even op kan wachten.

(getipt door Techcrunch)

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Een mini open source quadcopter voor een mini prijs http://t.co/fQW1i3Ph

trackback
11 jaren geleden

Cool ! : ‘Een mini open source quadcopter voor een mini prijs’ – http://t.co/CfH1Hj9x

JoGnet
11 jaren geleden

En even later lees ik : Britten gebruiken nanokopters met camera’s in Afghanistan. Wat een boeiende ontwikkelingen allemaal !