Tijdelijk gratis: AirFile – handige Dropbox client voor iPhone en iPad

AirFile - dropbox client voor iOS Terwijl de meeste sites melding maken van de nieuwe versie van de officiële Dropbox client voor iPhone en iPad, die nu nog niets betere videostreaming gekregen heeft, wil ik je snel nog even wijzen op een alternatieve client die op dit moment (en ik weet niet hoe lang nog!) gratis beschikbaar is voor iPhone en iPad: AirFile.

Of de interface zo prettig te gebruiken is op een iPhone weet ik zo net nog niet, maar op de iPad komt hij zeker tot zijn recht. Zoals je op de screenshot kunt zien, heb je namelijk twee deelvensters van je Dropbox account naast elkaar in beeld. Dat maakt het beheren van je bestanden en mappen heel erg handig. Je kunt zo namelijk heel eenvoudig die bestanden/mappen verplaatsen of kopiëren (de officiële client kan alleen verplaatsen!) van de ene kan naar de andere kant. Vooral handig als je van verschillende plekken bestanden naar één map wilt samenvoegen. Dan hoef je niet steeds terug te bladeren naar de bronbestemming.

AirFile - dropbox client voor iOS
Ook heel mooi is dat AirFile je toegang geeft tot de verwijderde bestanden op Dropbox. Daar hoef je dus niet meer voor naar de server te gaan.

Voor het gewoon even ophalen van een document is normale client voldoende, maar voor het wat stevigere werk krijgt AirFile een vast plekje op mijn iPad.

p.s. Dat streamen van video, dát doet AirFile nou weer niet. Heeft de officiële client toch ook nog zo zijn voordelen. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fons van den Berg
9 jaren geleden

Prima tip Pierre, zeker nu de App gratis is.

Raymond Snijders
9 jaren geleden

Ik zal hem zeker niet dagelijks gaan gebruiken maar voor die momenten dat je bestandsbeheer wilt doen in je Dropbox lijkt me deze app erg handig. Dank voort de tip!

trackback

Tijdelijk gratis: AirFile – handige Dropbox client voor iPhone en iPad http://t.co/Pq1wj1ew

trackback

[…] AirFile biedt een aantal handige opties die ontbreken in de officiële iOS client van Drobox…  […]

trackback

Tijdelijk gratis: AirFile – handige Dropbox client voor iPhone en iPad http://t.co/IrRKzNUk