Interessant: ASUS Vivobook X202E

Ik kwam in een reclamefolder van een van onze lokale deskundige elektronicazaak een verwijzing tegen naar de ASUS X202E-CT009H. Het is natuurlijk typisch dat op de ASUS-website er niets over te vinden is, ik kon alleen dit bericht met de aankondiging vinden, maar gelukkig zijn de exacte specificaties ook elders te vinden. [update] Zoeken op S200E leverde wél resultaat op.

Het reclamekrantje had het over 4GB geheugen en een 320GB schijf, iets minder dus dan in het filmpje genoemd wordt. Maar ook over een accuduur “tot 7 uur”, terwijl het filmpje het over 3-4 uur accuduur heeft. Dat is wel jammer, ondanks de compacte adapter, want 7 uur betekent in de praktijk gewoon een werkdag op pad, en 3-4 uur betekent toch weer op locatie op zoek naar een stopcontact.

Toch is dit wel het soort laptop (het mag formeel geen ultrabook heten) waarvan ik denk dat er veel verkocht geen worden: scherpe prijs (549 euro, die kun snel genoeg afschrijven), niet te zwaar (1,3kg, dus ook prettig mee te nemen), redelijke performance (nee, niet voor de zware gamers maar die willen toch geen laptop), én met een touchscreen zodat je ook het beeldscherm aan kunt raken en de Modern UI applicaties moet je vingers kunt bedienen. Dan komt Windows 8 op een laptop nóg beter tot zijn recht. Ik weet dat Apple er van gruwelt, een touchscreen in een laptop, maar eigenlijk is het juist andersom: waarom zou je onnatuurlijk gebruik maken van je touchpad om iets op je beeldscherm te laten bewegen. Directe besturing is dan veel logischer, dus aanraken dat scherm!

Wij zijn een huishouden waarbij we zo ongeveer toe zijn aan één laptop per inwoner. Met zo’n ASUS zie ik dat wel gebeuren.

(p.s. voor de duidelijkheid: ik heb nog géén hands-on ervaring met deze Vivobook, ik moet dus afgaan op wat ik in het filmpje zie en hoor).

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Interessant: ASUS Vivobook X202E http://t.co/BlRqiKbx

trackback

@roelgroeneveld We hebben hier privé de ASUS Vivobook X202E in gebruik. Gekocht toen hij 5 minuten op voorraad was. http://t.co/723o3e5j

trackback

@Mickkleine Ik heb deze gekocht voor mijn partner: http://t.co/723o3e5j Nog iets compacter, voor 549 euro.