Cold Turkey met een Windows Phone

 Gepubliceerd door om 09:00  Windows
nov 142012
 

HTC Titan Ken je dat gevoel? Dan kom je ’s avonds om een uur of 11 thuis, na een avondje gezellig wat eten met een groep edubloggers, je moet nog snel even wat spullen bij elkaar zoeken want de volgende ochtend moet je de trein van 7:13 uur al weer hebben richting Rotterdam voor twee dagen conferentie, en dan denk je: “weet je wat, laat ik mijn vertrouwde iPhone de komende twee dagen eens thuis laten en de Windows Phone die ik te leen heb gekregen en waar ik nog nooit mee gewerkt heb, meenemen als mijn enige telefoon”. Nee? Nooit gedaan? Nou, dan ben je verstandiger dan dat ik ben. Want ik deed het wel (voor de duidelijkheid: ik had die avond alleen maar jus d’orange gedronken!). En ik heb het geweten ook.
HTC Titan Ten eerste duurde het daarom nog een paar uur langer voordat ik in bed lag. Ik moest namelijk wel even zeker weten dat de belangrijkste applicaties ook wel te installeren waren op de Windows Phone (het is overigens een HTC Titan met Windows Phone 7.5 er op, dus nog niet met de nieuwe versie). Dat bleek gelukkig mee te vallen. er was een Twitter client, WordPress had een client, Flickr was present voor mijn foto’s, 9292OV had een reisplanner, Nextgen Reader regelde de toegang tot Google Reader, kortom de applicaties die ik echt nodig had waren er (en ook zaken als Uitzending Gemist, Teletekst, Skype, uiteraard Skydrive, NOS Teletekst, Freda voor het lezen van EPUB, een Dropbox client, Adobe Acrobat, waren gratis te vinden).
Lees verder….

Dé Onderwijsdagen

 Gepubliceerd door om 08:32  Presentatie, SURF
nov 142012
 

OEPS Terwijl het licht wordt in Rotterdam, maar ik me klaar om uit te checken uit mijn hotel waar ik afgelopen nacht verbleef na de eerste dag van Dé Onderwijsdagen. Mijn bespiegelingen over de nieuwe locatie en opzet van de conferentie kon je hier lezen, ik moet zeggen dat het WTC in Rotterdam eigenlijk heel veel lijkt op het Beatrixtheater in Utrecht, alleen de loopafstanden binnen het gebouw waren tot nu toe een stuk korter. Maar bij de eerste sessie van Frank Thuss zat het zaaltje ook weer propvol. 🙂

Frank mocht sowieso flink aan de bak, want hij was in alle drie de parallelsessies actief, na zijn eerste optreden solo, verzorgden we samen een dubbelsessie over elektronische boeken. Vandaag gaan we nog een keer samen aan de slag voor een sessie over video op mobiele devices. Dat betekent dat ook ik wat minder sessies heb waar ik daadwerkelijk aan het bloggen toe kom. Ik heb geschreven over de eerste keynote van de dag, maar niet over de afsluitende keynote. Waarom niet? Tja, lees het verslag van Wilfred Rubens of beter nog, bekijk de video van de keynote. Ik hoor dan graag wat jij er van vond.