nov 122012
 

Klok op tile is slecht ideeIk draag al jaren geen horloge meer. Ik kijk op mijn telefoon of het beeldscherm van mijn computer, laptop of tablet om te zien hoe laat het is.
Daarom wil ik altijd een zichtbare klok in beeld. Ook op een Windows 8 tablet. Helaas i de klok daar alleen zichtbaar als de charms in beeld zijn. Er zijn wel applicaties die (gratis) een Tile (tegel) maken met daarop de klok (en datum). Maar dat is een slecht idee.
De informatie op die tegel wordt namelijk niet realtime bijgewerkt. Die informatie is voor notificaties. En een klok moet altijd de juiste tijd aangeven. En niet af en toe. Niet elke paar minuten. Want dan is het een nutteloze klok. Noem het tekenend voor deze tijd, maar het is nu eenmaal zo.

Een klok op een Tile is dus een slecht idee en ik hoop dat Microsoft een nette oplossing verzint om de ingebouwde klok weer standaard een plekje te geven in het startscherm.

Windows 8 – PowerDirector Mobile

 Gepubliceerd door om 07:00  Tip, Tools, Video, Windows
nov 122012
 

PowerDirector Mobile Natuurlijk ging ik ook meteen op zoek naar mogelijkheden om video te bewerken binnen de Windows 8 Modern UI. Cyberlink biedt PowerDirector Mobile aan. Ik had er in augustus al een filmpje van gezien, dus wilde ik er graag mee aan de slag.

De mobiele applicatie is gratis als je PowerDirector 11 hebt, anders kost hij 12,49 euro. Er is een probeerversie beschikbaar, en zo hoort het (vind ik) ook gewoon te zijn voor een applicatie van dat bedrag.
Lees verder….

nov 122012
 

Roxio MediaBook Ultimate Ik weet niet waarom de eerste betaalde applicatie die ik aangeschaft het voor Windows 8 nu meteen zo duur moest zijn, maar met een workshop over eBooks komende week tijdens Dé Onderwijsdagen kon ik er natuurlijk niet omheen om Roxio MediaBook Ultimate voor Windows 8 aan een (helaas betaalde) test te onderwerpen.

Roxio MediaBook Ultimate is een applicatie voor de Windows 8 Modern UI waarmee je interactieve, multimediale elektronische boeken kunt maken. De resultaten worden in een EPUB gegoten die je op Windows 8 kunt bekijken in de gratis Roxio MediaBook Reader, maar ze zijn ook leesbaar in iBooks op de iPad. En dat laatste is natuurlijk wel zo slim, want daar zijn er op dit moment een stuk meer van in gebruik dan Windows 8 tablets.
Lees verder….