Plaats iOS6 panorama’s in een blogpost


Sinds iOS6 uit is kan ik op mijn iPhone 4S nog eenvoudiger panorama’s maken. Natuurlijk kan ik gebruik maken van 360Panorama, maar uiteraard heb ik de ingebouwde functionaliteit ook uitgetest. Vraag was daarna een beetje hoe ik zo’n panorama een beetje netjes in een blogpost zou kunnen plaatsen.

In deze blogpost kun je een aantal opties vinden. Ik moet zeggen dat me de HTML5 scripts wel aanspreken omdat me dat de mogelijkheid beidt het geheel hier zelf te hosten, zonder afhankelijk te zijn van de diensten van andere sites (die al dan niet blijven bestaan).
Maar voor nu heb ik even gekozen voor Zoom.it in combinatie met Flickr.
Je kunt deze combinatie niet overal gebruiken, waarschijnlijk niet als je een gratis WordPress.com weblog hebt, omdat het embedden gebruik maakt van een script-tag. Hier op mijn weblog werkte het, eigenlijk een beetje tot mijn eigen verrassing, wel direct. Ik heb geen invloed op de breedte van het getoonde venster, alleen op de hoogte, daarom heb ik voor deze blogpost de gebruikelijke AddThis knoppen even uitgezet.

Het effect van het kunnen scrollen door de afbeelding wordt mooier als je een beetje verder inzoomt, ook het zoomniveau kan ik niet vooraf instellen.
Helaas is ook op een iPad de functionaliteit van de embed beperkt. Je kunt de panorama zien, je kunt inzoomen en uitzoomen, maar niet naar links en rechts scrollen. Met de rechtstreekse link kan dat weer wel. Hmm, toch wel veel beperkingen, ik denk dat ik nog even verder moet zoeken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Plaats iOS6 panorama’s in een blogpost http://t.co/blII5BKJ