okt 232012
 

telyHD Toen TelyHD afgelopen januari op de markt kwam, heb ik aangegeven dat het me ook prima bruikbaar leek in de klas. En hoewel ik het zelf hier nog niet heb kunnen testen, blijkt dat juist wat er gebeurt op het moment: de TelyHD wordt vooral door kleine bedrijven gebruikt die geen geld hebben voor die grote, dure videoconferencingsystemen.

Er waren echter wel een paar minpunten in dat scenario: de TelyHD kon niet met meerdere partijen vergaderen en documenten delen (wel foto’s) was niet mogelijk.
Met de TelyHD Business Edition willen ze zich specifiek op die markt richten. Je kunt met 6 partijen tegelijkertijd Skypen en je kunt documenten delen vanaf een laptop.
Natuurlijk hangt daar wel een hoger prijskaartje aan. De initiële aanschaf is nu $500,- (het dubbele van eerst) en na het eerste jaar betaal je $199,- per jaar abonnement. En dat is dan wel weer jammer. Want dat maakt het voor een thuiswerker weer minder aantrekkelijk. Blijf ik maar gewoon achter mijn desktop Skypen.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “TelyHD maakt de overstap naar videoconferencing voor/door het bedrijfsleven”

Reacties (2) Trackbacks (2)
    • Hoi Luc,

      Ja en nee. Ik vind Google+ Hangouts prima om in te vergaderen, net zoals ik vaak in Skype overleg, maar dan individueel achter mijn computer. TelyHD probeert echter een oplossing te vinden voor de situatie waarbij je met een groep deelnemers aan een tafel zit, of voorheen: waarbij je met een aantal gezinsleden in de woonkamer zit. En dan krijg je uitdagingen die met name met geluid te maken hebben omdat je dan zonder headset werkt, echo moet voorkomen etc.
      Ik heb van (lang geleden) nog een handsfree microfoon/speaker van logitech die dat perfect doet in combinatie met Skype, maar helaas niet in combinatie met andere applicaties. Daarmee kon je voor veel minder geld (hij wordt overigens niet meer verkocht zover ik weet) ook een vergelijkbare situatie creëren.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.