okt 232012
 

telyHD Toen TelyHD afgelopen januari op de markt kwam, heb ik aangegeven dat het me ook prima bruikbaar leek in de klas. En hoewel ik het zelf hier nog niet heb kunnen testen, blijkt dat juist wat er gebeurt op het moment: de TelyHD wordt vooral door kleine bedrijven gebruikt die geen geld hebben voor die grote, dure videoconferencingsystemen.

Er waren echter wel een paar minpunten in dat scenario: de TelyHD kon niet met meerdere partijen vergaderen en documenten delen (wel foto’s) was niet mogelijk.
Met de TelyHD Business Edition willen ze zich specifiek op die markt richten. Je kunt met 6 partijen tegelijkertijd Skypen en je kunt documenten delen vanaf een laptop.
Natuurlijk hangt daar wel een hoger prijskaartje aan. De initiële aanschaf is nu $500,- (het dubbele van eerst) en na het eerste jaar betaal je $199,- per jaar abonnement. En dat is dan wel weer jammer. Want dat maakt het voor een thuiswerker weer minder aantrekkelijk. Blijf ik maar gewoon achter mijn desktop Skypen.

okt 232012
 

Als je studenten wilt motiveren om mee te doen aan een experiment, dan kan het helpen om ze iets aan te bieden als bedankje. Zo ook voor het laatste experiment dat ik als onderdeel van mijn promotieonderzoek uitgevoerd heb. Daarbij hebben we de studenten een iTunes-cadeaubon van €10,- in het vooruitzicht gesteld als ze het experiment volledig zouden uitvoeren. Niet overdreven lijkt me gezien het feit dat ze ongeveer een uur kwijt zouden zijn met het uitvoeren ervan (en het is geen salaris, het is een bedankje).

Omdat de studenten het experiment online konden uitvoeren, moesten we natuurlijk wel nog de cadeaubonnen tot bij hen krijgen. Eerste optie was het gewoon kopen/bestellen van iTunes-cadeaubonnen en dan via de post versturen ervan. Maar dat moest toch eenvoudiger kunnen in deze elektronische tijd. Natuurlijk, iTunes biedt ook de mogelijkheid om een code via de mail te laten versturen. Gewoon vanuit iTunes zelf. Gemakkelijk zat zou je denken. Nou, toch niet helemaal als je dat voor 30 studenten wilt doen. Want iTunes gaat nu eenmaal alleen maar uit van individuele aankopen (dat zal in de regel ook wel de gangbare hoeveelheid zijn). En dan maakt het niet zo heel veel uit dat je eerst moet klikken op ‘Koop nu’, dan je naam, de naam van de ontvanger, 2x het mailadres van de ontvanger, een boodschap (die geen witregels kan bevatten en er dus lelijk uit ziet) moet invoeren, dan op ‘ga door’ moet klikken, je iTunes wachtwoord moet invoeren, dan nog een keer de koop moet bevestigen en daarna nog een keer moet klikken na het bericht dat de koop bevestigd is.
En met wat slim knippen en plakken van namen en teksten moest dat ook nog wel te doen zijn.
Lees verder….