Google Techtalk over de Raspberry Pi

Bovenstaande video is een opname van een Google Techtalk die begin deze maand verzorgd is door Rob Bishop van de Raspberry Pi foundation. In deze Techtalk geeft hij uitleg over de achtergronden bij de Raspberry Pi en gaat hij in op heel wat vragen van de aanwezige Google medewerkers.

In zijn verhaal staat Rob ook stil bij Scratch, de programmeeromgeving die standaard op de Raspberry Pi meegeleverd wordt en waar je op 27 oktober in bij de Open Source Onderwijs Markt in Eindhoven ook meer over kunt horen. Voor Scratch heb je overigens niet persé een Raspberry Pi nodig, er zijn ook versies beschikbaar voor Windows en de Mac.
Rob verwijst ook naar de cursus Baking Pi die onderdeel is van een set tutorials die door de Universiteit van Camebridge beschikbaar gesteld wordt. Bij Baking Pi kun je leren hoe je een (eenvoudig) besturingssysteem kunt bouwen voor op een Raspberry Pi.

Ik vind het wel een mooi verhaal. En het feit dat ze dachten 10.000 exemplaren van de Raspberry Pi te verkopen, terwijl ze er nu al meer dan 500.000 verkocht hebben maakt ook wel duidelijk dat ze vreselijk hard hebben moeten omschakelen. En als je daarbij rekening houdt met het gegeven dat dit een stichting is die (op dit moment) nog geen betaalde medewerkers heeft, maar alleen maar mensen die ‘het erbij doen’, dan is het een indrukwekkend resultaat.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Google Techtalk over de Raspberry Pi http://t.co/kWJ9Rale #google #raspberry

trackback
9 jaren geleden

Google Techtalk over de Raspberry Pi – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/KO7D2y60