#snrd12: E-boeken; een radicale innovatie in het boekenvak


Bart Nieuwenhuis, Hoogleraar Faculteit Management en Bestuur Universiteit Twente gaat het hebben over een revolutie op het gebied van e-boeken. Mede als gevolg van het beschikbaar komen van de iPad stijgt het aantal mensen dat een ebook kan lezen enorm. En daarmee ook het aandeel van het aantal elektronische boeken.

Het werken met elektronische boeken zorgt voor een vermindering van het aantal intermediairs in de boekenmarkt. Auteurs kunnen een aantal tussenliggende partijen uit de keten gooien. En dan een veel groter deel van de opbrengst opstrijken.

Ook in Europa zie je dat de verkoop van boeken op papier daalt en die van eBoeken stijgt.
Consumenten hebben tot nu toe nog veel last van verschillende formaten en van DRM. Calibre lost dat laatste probleem heel eenvoudig op. De DRM is bijzonder zwak en ‘het gevolg daarvan’ is dat er veel elektronische boeken niet legaal aangeboden worden online.

Wat kan het boekenvak leren van de muziekindustrie? Zouden ze niet een Spotify-model moeten kiezen? (zie bijvoorbeeld Yindo)

Samenvattend er staat nog het nodige te gebeuren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

#snrd12: E-boeken; een radicale innovatie in het boekenvak http://t.co/oiTxcy8l

trackback

[…] Bart Nieuwenhuis, Hoogleraar Faculteit Management en Bestuur Universiteit Twente.  […]

trackback
9 jaren geleden

Verslaglegging sneller dan mijn schaduw: “: #snrd12: E-boeken; een radicale innovatie in het boekenvak http://t.co/57cyAS72”

trackback
9 jaren geleden

Spotify-model voor ebooks? “RT : #snrd12: E-boeken; een radicale innovatie in het boekenvak http://t.co/oUJmhZKx

trackback

#snrd12: E-boeken; een radicale innovatie in het boekenvak http://t.co/xOumPokO

trackback

[…] Bart Nieuwenhuis, Hoogleraar Faculteit Management en Bestuur Universiteit Twente gaat het hebben over een revolutie op het gebied van e-boeken. Mede als gevolg van het beschikbaar komen van de iPad stijgt het aantal …  […]

trackback

[…] on ictoblog.nl Deel ditTwitterFacebookE-mailPinterestStumbleUponLinkedInPrintVind ik leuk:LikeBe the first to like […]