Interessant: PowerDirector voor Windows 8


Ik moet bekennen dat ik nog niet zelf met Windows 8 gespeeld heb. Ik kan dus nog niets zeggen over de vraag of ik de nieuwe interface vreselijk of fantastisch ga vinden. Maar bovenstaand filmpje laat zien hoe “traditionele” programma’s gebruik zouden kunnen gaan maken van die hybride omgeving.

Ik gebruik zelf PowerDirector voor het bewerken van video’s op mijn desktopsysteem hier thuis. Het is een pakket waarmee ik kan doen wat ik wil doen en dat optimaal gebruik maakt van mijn processor en grafische kaart. In de regel gaat het produceren/exporteren van full-HD video’s lekker snel.
Nu wordt in de video een interface voor PowerDirector getoond die afgestemd is op het gebruik op een tablet, dus met vingerbediening. Die interface is een stuk compacter en (dus) wat beperkter.
Maar je kunt op het einde gewoon snel een filmpje maken en/of uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of Facebook.

Mooi is echter dat je het resultaat ook gewoon kunt opslaan (exporteren) naar een formaat dat weer ingelezen kan worden in de desktopversie van PowerDirector. Dus mocht je na de snelle edit toch wat dingen willen doen die alleen in de desktopversie beschikbaar zijn, dan kan dat.
Nou vind ik export en import een beetje houtje-touwtje. Ik vind eigenlijk dat dat omschakelen naadlozer zou moeten gebeuren. Maar het is wel een interessante ontwikkeling. Zeker omdat gebruikers de Metro-versie apart kunnen kopen (als een soort instapmodel), terwijl de bezitters van de complete versie de Metro-versie er gratis bij krijgen.
Ook mooi is dat als je nu versie 10 koopt, je gratis kunt upgraden naar versie 11 (die voor Windows 8) als hij beschikbaar komt. Ik zit zelf nog op versie 9, toch maar even upgraden.

(Getipt door Engadget)

Disclosure: ik ben gewoon een gebruiker van PowerDirector, ik heb de versie zelf gekocht en betaald, ik wordt niet betaald voor deze post!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Selectie: Interessant: PowerDirector voor ##Windows 8 http://t.co/BnP8FXNf #tools #video