Raspberry Pi – toen waren het er twee

Raspberry Pi Ik met bekennen dat ik een beetje verrast was toen er uiteindelijk twee doosjes met daarin een Raspberry Pi bij me werden afgeleverd. Ik had me weliswaar bij zowel Element 14 als bij RS Components op de wachtlijst laten zetten, maar zover ik weet had ik daarbij uiteindelijk maar van één optie gebruik gemaakt (en ik kan ook maar één Credit Card afboeking vinden). Hoe dan ook, ik heb er nu dus twee.

Ik heb daarom ook nog maar een extra behuizing erbij besteld via ModMyPi zodat ik ze wat eenvoudiger uit elkaar kan houden. Micro-usb voeding, SD-kaartje voor het besturingssysteem en HDMI-kabel had ik in huis, maar ik blijk geen bekabeld USB-toetsenbord hier te hebben. Dat moet ik dus nog even regelen voordat ik verder kan komen dan het startupscherm.

Dus ondanks dat ik nu 2 exemplaren in huis heb, zal het er mee spelen nog even moeten wachten. Ik had voor op vakantie wel al wat video’s van YouTube gedownload om te bekijken. Je kunt er hier een aantal vinden en hier is nog een lijst met tutorials en filmpjes.
En natuurlijk is er TheMagPi, een gratis elektronisch tijdschrift dat in PDF-vorm te downloaden is. Ze zijn inmiddels bij hun vierde maandelijkse uitgave.

Mijn eerste indruk tot nu toe is dat het voor veel mensen echt een knutselcomputer. Iets om de ruimte in te sturen, in te bouwen in een oude TV (die dan een nieuwe TV wordt) of andere projecten zoals het aansturen van een robotarm.
Het is géén vervanger van een volwaardige computer, daar blijkt hij gewoon te traag voor te zijn. Maar het idee is veel meer dat je voor minder dan 100 euro een lichtgewicht computer in een heel compacte verpakking kunt hebben, die een aantal beperkte taken kan verrichten. Maar dan met het verschil dat je hem redelijk vrij kunt programmeren. En dat is dan weer anders dan bijvoorbeeld het hacken van een router of vergelijkbare apparaten.

Ik hoop nog steeds dat ik er een van de twee aan de praat krijg voor het uitlezen van de opbrengst van mijn zonnepanelen. Het zou een mooi alternatief zijn voor het officiële apparaat dat je daar voor kunt kopen voor ruim 5x de kosten van een Raspberry Pi (en dan tel ik dus 100 euro als kostprijs). We zullen zien.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Raspberry Pi – toen waren het er twee http://t.co/qmqZ4Jk9

Wilfred Ketelaar
9 jaren geleden

Kijk maar uit. Zo had ik ooit eens een hardeschijf bij een bedrijf besteld en deze later op de dag geannuleerd (vanwege dat het ding niet op voorraad was en ik ondertussen een andere winkel had gevonden die goedkoper was en het ding wel op voorraad had). Er was geen geld afgeschreven, maar een poos later kreeg ik wel een pakketje met daarin, jawel een hardeschijf. Ik had nog een mailtje gestuurd dat ik het binnengekregen had terwijl ik de bestelling geannuleerd had, maar geen reactie. Prima, dan niet, dacht ik toen. Een paar jaar later kreeg ik een aanmaning van een advocaat. Het bedrijf was failliet gegaan (goh, hoe zou dat nou komen) en of ik het artikel wou betalen. Ook het feit dat ik destijds gemaild had deed niets ter zake. Ik moest betalen…

Bonno Bloksma
Bonno Bloksma
9 jaren geleden
Reageer op  Wilfred Ketelaar

@Wilfred,
Die advocaat kan me wat. Wanneer ik iets terug wil sturen en ik doe dat zonder RMA formulier kan een leverancier er vaak helemaal niets meer mee en verdwijnt het artikel in het magazijn. Kan ik later in discussie dat ik het wel degelijk terug heb gestuurd terwijl zij zeggen van niet.
Zelfs al een keer mee gemaakt dat ik 2 artikelen retour moest sturen met de juiste papieren er bij en er 1 paketje van maaktje om verzend kosten te besparen. En nog dat men claimde dat ik maar 1 artikel retour had gestuurd omdat er maar 1 paketje retour was gtekomen. 🙁
Nee, zo maar een artikel retour sturen zonder RMA doe ik NOOIT.

trackback
9 jaren geleden

Raspberry Pi – toen waren het er twee – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/WzGtJqvG