Weer terug (zo’n beetje)

Londen Nou ja, eigenlijk ben ik al weer 24 uur terug. Maar je zult het mijn hoofd moeten vergeven dat ik nog even wat meer tijd nodig heb om ook weer helemaal terug te zijn. Het was dan ook wel een zotte zomer zeg. Zoals ik vooraf aangaf was ik niet 100% offline en ook niet altijd weg, maar omdat ik bij voorkeur niet vooraf aangeef wanneer er hier tijdens een vakantie niemand aanwezig is, heb ik vooraf niet teveel details gegeven.

Duiken op Kreta
Het begon meteen in het eerste weekend van juli. Haast direct na de laatste schooldag van de kinderen en een vol weekend vertrokken we op 2 juli met zijn allen naar Düsseldorf om het vliegtuig te nemen naar Kreta. Daar zijn we een week gaan duiken (en snorkelen).
Het was een heerlijke week, uiteraard heerlijk weer, 6 mooie duiken gemaakt waarvan 4 vanaf een boot en de eerste twee in een baai.
Ik zal op Activegeek.nl een aparte post besteden aan het duiken en het maken van foto’s en video’s tijdens het duiken.

Duiken op Kreta - iBook Voor hier (de samenvatting) wil ik volstaan met het verwijzen naar het iBook dat ik gemaakt heb naar aanleiding van de vakantie. Je hebt een iPad nodig om hem te kunnen lezen. De Nederlandse versie staat al in de iBook store, ik heb nog een Engelstalige versie gemaakt die nu in het acceptatieproces van Apple zit hier te vinden is.

Het is een iBook dat ik op de iPad gemaakt heb met behulp van Book Creator. Helaas niet 100% omdat de video’s die ik ingeplakt heb niet in het juiste formaat waren. Voor de iBook store moeten het namelijk M4V bestanden zijn en die worden niet door de GoPro gemaakt.

LTEC 2012 in Salamanca

Na de week ontspannen en duiken in Kreta was het even snel omschakelen. Op 9 juli waren we om een uur of 7 ’s avonds weer terug in Deurne. Toen was het een kwestie van snel een deel van de kleding in de wasmachine gooien, een andere tas inpakken en om 8 uur ’s ochtends de dag erna zat ik in de trein naar Schiphol voor de vlucht naar Madrid en daarna de bus naar Salamanca voor de LTEC 2012 conferentie.

Ik had een paper ingediend voor die conferentie en een voorwaarde voor opname in de proceedings was het ook daadwerkelijk komen presenteren ervan. Het was dus eigenlijk een werkweek, maar gelukkig ook wel weer in een schitterende omgeving. De presentatie staat hier online.

Gelukkig was de temperatuur in Spanje vergelijkbaar met Kreta, dus ik had geen last van ontwenningsverschijnselen.

Weekje thuis
Op zaterdagavond 14 juli was ik weer thuis voor bijna een hele week. Tijd ook om het laatste deel vand e vakantie voor te bereiden.

Vakantie UK
De laatste twee weken waren voor (weer) een bezoek aan Groot Brittanië. We komen er regelmatig op verschillende plekken. Dit keer hebben we de eerste week doorgebracht in Kent, ten zuiden van Londen. En de tweede week zaten we ten noorden van Birmingham. Beide keren in een mooi huisje in ’the middle of nowhere’, voor zover dat kon.

Dit jaar had ik de Ridley Blast 29er bij me. Om te voorkomen dat ik zou verdwalen in de wirwar van kleine straatjes, heb ik een Garmin Edge 800 aangeschaft en daar de Open Streetmap kaarten voor de UK op gezet. Dat werkte heel goed omdat de Edge 800 ook in staat is op basis van die kaarten als een soort “TomTom” een route uit te zetten.

Helaas heeft de Garmin één van de tochten die ik gemaakt heb, en dan uiteraard juist de langste van 4 uur in totaal, niet goed opgeslagen. Delen van de route zijn te bekijken, maar niet het geheel.  Ook hiervan komen nog wel apart verslagen op  Activegeek.nl.

Zowel in Kent als in Staffordshire zijn de nodige heuvels te vinden, dus ik heb mijn portie klimmen wel gehad. Met de Garmin op mijn stuur, de cadansmeter en de hartslagmeter om kon ik ook goed zien wat zo’n klim me aandeed. Ook wel veel bijgeleerd over de dresscode van MTB-ers in de zomer. Daar voldoe ik niet helemaal aan. En offroad in de UK betekent echt offroad!

Wat betreft Londen: we waren in Kent de week voor de start van de Olympische Spelen. We zijn dus ook alleen in Londen geweest toen de Spelen nog niet gestart waren. Achteraf gezien had ik er best ook nog wel een keer willen zijn tijdens de Spelen, het zag er allemaal heel toegankelijk uit. Hoe dan ook, we hebben meer dan genoeg over “team GB” meegekregen op de BBC.  🙂

Online en Offline
Uiteindelijk ben ik dit jaar maar 2 weken offline geweest, de laatste twee weken in de UK. En ik moet zeggen dat ik het meer en meer vervelend vind. Van de ene kant is het wel prettig om er even helemaal uit te zijn, maar van de andere kant is het ook onhandig. Bijvoorbeeld omdat ik anders ervaringen uit Salamanca tijdens de conferentie, of ritten in Groot Brittannië of duiken op Kreta gewoon meteen online gedocumenteerd zou hebben.
Of voor het opzoeken van aanvullende informatie over attracties, fietsroutes en activiteiten terwijl we in Groot Brittannië waren. Of toch ook wel voor het op de hoogte blijven over de verrichtingen van de Nederlanders tijdens de Olympische Spelen. Want daar krijg je via de BBC nauwelijks iets van mee. Ja, ik heb Marianne Vos goud zien winnen, maar in het algemeen lag de focus op TV voornamelijk op alles waar team GB bij betrokken was.

Het zomerreces staat dus ter discussie, en anders in ieder geval het offline zijn. Ga ik eens rustig over nadenken voor volgend jaar.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] er weer ben en ook weer online ben. Voor een volledigere samenvatting van de afgelopen vijf weken, zie dit bericht. Ik zal de komende dagen hier ook nog wat meer proberen te plaatsen over het duiken in Kreta en het […]

Gerard Poels
11 jaren geleden

Welkom terug 🙂

Fred Zelders
11 jaren geleden

Good to see you again 🙂
Ik denk dat ik al weet wat het resultaat van ‘het rustig nadenken’ gaat zijn: Geen reces meer. iPad mee en dan zo nu en dan op onverwachte momenten een blogpost of een filmpje of een reactie. Gewoon… zonder verplichtingen.

Fred Zelders
11 jaren geleden
Reageer op  Pierre

Onoplosbaar probleem vrees ik.:-(

trackback
11 jaren geleden

Zit te genieten van prachtig iBook met verslag en veel geweldige foto’s van duikvakantie op Kreta van http://t.co/BIm8rolP