Tip: goedkope iPad Camera connection kit

Connection Kit In de week voordat we vertrokken naar Groot Brittannië heb ik mijn hele studeerkamer afgezocht naar de SD-kaart lezer voor de iPad. Ik had de USB-houder wel, die gebruik ik altijd om via USB en iFile video’s op de iPad te zetten, maar de SD-kaart lezer kon ik nergens meer vinden. Achteraf bleek hij overigens in het tasje van de compactcamera te zitten (ik heb hem daar volgens mij gestopt zodat ik hem niet kwijt zou raken), maar dat wist ik niet. En ik wilde graag de video’s die ik met de GoPro HD HEO 2 van plan was te maken ook op de iPad kunnen bekijken. Ik ben toen gaan Googlen en kwam bij deze online winkel terecht.

De disclaimer: ik had nog niet eerder bij hen gekocht, heb ook nog geen andere ervaringen met hen, anders dan de aanschaf van deze connection kit. Ik kan dus niet garanderen dat elke aankoop daar net zo positief verloopt als die van mij nu, maar wilde deze ervaring gewoon even delen.

Ik had mijn twijfels bij het kopen van zo’n combinatieconnector, maar de prijs van €11,44 (€8,95 + 2,49) maakte een gokje voor mij acceptabel. Levering was snel gelukkig, dus hij kon mee op vakantie. Twijfel bij de aanschaf was daarnaast nog geweest het feit dat op de website staat dat hij maximaal kaartjes van 16GB leest. Voor de GoPro had ik namelijk een SD-kaart van 32GB gekocht. Maar hij las ze zonder problemen.
Let op! Er zijn een aantal zaken waarmee je (ook) bij deze connection kit rekening moet houden:

  • Je kunt niet een USB-stick en SD-kaart tegelijkertijd aansluiten, het is of/of. Aan de zijkant zit een klein schakelaartje waarmee je om kunt schakelen.
  • Ook met deze connection kit ben je gebonden aan de maxima voor energieverbruik die Apple afdwingt. Het kan dus nog al eens voor komen dat een USB-stick niet werkt omdat hij teveel energie trekt.
  • Standaard heeft de iPad alleen de optie om foto’s en video’s te importeren. Daar moet je dan dus wel ruimte voor hebben op je iPad. Met iFile (alleen beschikbaar na een jailbreak en tegen betaling) kon ik de video’s rechtstreeks vanaf de SD-kaart bekijken zónder ze op de iPad te hoeven zetten.

Conclusie: het was een gokje, maar ik ben er zeker tevreden over.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Tip: goedkope iPad Camera connection kit http://t.co/5iiufWpv #ipad

Florina
9 jaren geleden

Ik heb 2 precies dezelfde (2 voor 9.99 als dagaanbieding 🙂 Bevalt gewoon goed. Gewoon handig om foto’s van spiegelreflex over te zetten en microfoon aan te sluiten.

rino zandee
9 jaren geleden

Ook 1 in een dagaanbieding gekocht, en weer teruggestuurd omdat ie met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen was, noch op iPad 1, noch op iPad 2, noch als USB connector, noch als card lezer. Bij aansluiten op iPad 1 volgde een foutboodschap dat connector niet geschikt is voor iPad.

Florina Blokland
9 jaren geleden
Reageer op  rino zandee

@rino
Bij mij geeft de connector i.c.m. m’n iPad 3 ook die melding, maar de bestanden kunnen wel gewoon overgezet worden.
Vreemd hè.