Ubuntu en Android 4.0 op een USB-stick computer van $74

Het is af en toe niet vooruit te branden, maar het werkt zo te zien wél: de Rikomagic MK802, een computer van het formaat USB-stick die $74 (of $89,79 inclusief verzendkosten naar Nederland) kost, kan niet alleen Android 4.0 draaien, maar ook Ubuntu 10.04.

Je kunt een micro-SD kaartje maken met Ubuntu en zodra je daar dan van opstart, draai je Linux. Haal je het kaartje er weer uit en start je het apparaat opnieuw op, dan heb je weer Android 4.0.
De Rikomagic MK802 is wat duurder dan de Raspberry Pi, maar daar staat tegenover dat je er nu al een behuizing bij krijgt en het apparaat heeft Wifi (802.11 b/g/n). De Android omgeving heeft toegang tot Google Play, dus ook met dit apparaat zouden studenten toch heel wat ontwikkelwerk moeten kunnen doen. En de levertijd lijkt een stuk sneller: tussen de 2 en 30 dagen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Ubuntu en Android 4.0 op een USB-stick computer van $74 http://t.co/Io9QQ92T #ubuntu #linux #android

JoGnet
11 jaren geleden

In de facebook groep Dutch Linux Users : “Heb hem besteld. De Android 4.0 mini PC…“.

Patrice Plet
11 jaren geleden

Te weinig power helaas, maar wat wil je voor dat geld. Ook leuk om te zien dat Ubuntu en Android langzaam naar elkaar toe groeien. Een volledig OS en (Open)office applicatie op je telefoon komt steeds dichterbij. Zie http://www.linuxnewshere.com/index.php/ubuntu-on-android-demonstrated-at-computex-2012

Android tablet
Android tablet
11 jaren geleden

Mooi dat het zo goedkoop is, natuurlijk wel een stuk minder kracht maar dat kan je ook niet verwachten hiervoor.