Reflection App: iOS mirroring op Mac en Windows

Reflection App Naar aanleiding van een reactie van Willem Karssenberg en de bijbehorende blogpost op zijn weblog kwam ik bij de Reflection App. Dit is een applicatie voor Windows en de Mac waarmee je je iPad, iPhone 4S via Airplay weer kunt geven op je desktop.

Handig als je een demonstratie wilt geven van een applicatie op je apparaat, als je draadloos vanaf je iPad wilt presenteren (Keynote kan met Airplay overweg) of als je een schermfilmpje wilt maken.

Willem probeerde het uit op de Mac en een PC en kreeg het alleen op de Mac aan de praat. Ik kan bevestigen dat het ook op de PC werkt, maar blijkbaar kunnen er dus problemen zijn.

Je kunt in het filmpje hierboven zien dat er nog wat problemen kunnen optreden als je probeert een schermfilmpje te maken van wat je op je PC ziet. Het “stotteren” van het beeld trad bij mij alleen op als ik Camtasia Studio draaien had.
Ook zul je even moeten testen of je de verbinding wel werkend krijgt op het netwerk waar je op aangesloten bent. Ik heb inmiddels de nodige ervaring met goed afgeschermde netwerken op locatie waarbij dat niet lukt.

Het is dus nog geen perfecte oplossing. Maar voor een 1.0.0 versie al heel aardig. Het is cross-platform, dus voor zowel Mac als PC gebruikers iets om te testen. Je hebt een 10 minuten (per keer opstarten) testversie waarmee je voor aanschaf meer dan genoeg tijd hebt om te zien of het in jouw situatie werkt.
Meer dan genoeg reden dus om het aan te kunnen raden (voor minimaal een test).

Reflection App

[update] Zie ook de aanvullende blogpost van Willem over de Windows opties waarvan ik in de screencast beweer dat die er niet zijn. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

Reflection App: iOS mirroring op Mac en Windows http://t.co/utvgupmG

trackback
11 jaren geleden

Wilde ook wel met Reflection experimenteren nav blogposts http://t.co/BnKh8sMy en http://t.co/nTUmafsi maar werkt niet voor de eerste iPad

Willem Karssenberg
11 jaren geleden

Guess what?
Het is me nu ook gelukt om Reflection draaiend te krijgen onder Windows!
En een Geheimmtip: klik met de rechtermuisknop eens in het zwarte kader.
Dan krijg je meer menu opties, waaronder de mogelijkheid om op te nemen.