Romotive Lives!

Romotive Het was nogal een teleurstelling toen we de Romotive in huis hadden, in elkaar gezet hadden en hij niet bleek te werken. De makers gingen met het probleem aan de slag, het vermoeden was dat het te maken had met de audiobeveiliging die op Europese iPhones zit. Er was een update van de firmware voor nodig, dat werd uiteindelijk geregeld via een adres in Duitsland waar ik het moederbord naar toe moest sturen (verzendkosten werden betaald). Gisteren ontving ik hem terug en vandaag hebben we hem weer in elkaar gezet. En hij doet het! 🙂

Sinds de eerste keer is de software bijgewerkt en nu kun je ook opnames maken via de video van de Romotive. Zonder audio, ik neem aan dat dat ook niet anders kan omdat de aansturing plaats vindt via de koptelefoon poort van de iPhone.

We hebben het meteen uitgetest. Het linkerbeeld hierboven is van de Romotive, het rechter van een Kodak Zi8. Het beeld links is een stuk slechter, maar dat is op zich logisch, want dit is een video-opname via de VGA-camera van de iPhone. Toch ligt het daar niet alleen aan, want ook als ik met de andere camera (ik kan op de iPad het camerabeeld schakelen) een opname maak is het beeld van deze kwaliteit. Waarschijnlijk heeft het meer te maken met de beschikbare bandbreedte via WiFi en het feit dat het ontvangende apparaat de video moet bufferen voordat hij kan worden opgeslagen. Dat verklaard dan ook de maximale tijdsduur van 30 seconden per clip.

Ondanks al die beperkingen is het nu een leuk stukje speelgoed. Zo, en nou wil ik mijn iPhone terug! 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

@Romotive Thanks to the update our Romotive now lives and works with my EU iPhone 4S! 🙂 http://t.co/GztmwztR #romotive