Stoeien met Sunny Explorer

 Gepubliceerd door om 19:32  Raspberry Pi, Tools
mei 062012
 

Sorry, niet veel tijd om te bloggen vandaag. Naast het fietsen, de schouwburg (De Bende van de Korenwolf) ben ik vandaag nogmaals tevergeefs aan het stoeien geweest met de Sunny Explorer software. Dat is software waarmee je de data van een SMA Inverter (het apparaat dat de gelijkstroom die uit zonnepanelen komt omzet naar de wisselstroom die terug aan het lichtnet geleverd wordt) kunt uitlezen. Leuk, want dan kun je zien wat die panelen opleveren per dag, per maand, per jaar.

Minder leuk is dat het allemaal niet helemaal werkt. Mijn SMA 1600TL is inmiddels voorzien van een Bluetooth Piggyback (uitbreidingskaart die je niet zelf mag installeren, maar wel nodig hebt om draadloos verbinding te kunnen maken met de SMA 1600TL). De Sunny Explorer software ziet de kaart zonder problemen. De afgelopen twee dagen, sinds de kaart geïnstalleerd is, wordt ook netjes data bijgehouden. Die data kan ik zien in Sunny Explorer. Maar de export naar CSV werkt niet. Dat betekent dat ik de data niet uit het programma krijg.
Ik krijg geen foutmelding, maar er worden ook geen bestanden aangemaakt.
Ik heb het inmiddels op twee verschillende Windows 7 machines getest. In beide gevallen met de meest recente versie van de software (op dit moment versie 1.0.3.4). En in beide gevallen werkt het niet.

Balen dus. Ook onhandig is dat ik testwerk alleen kan doen als de zon schijnt. ’s Avonds schakelt de omvormer namelijk automatisch uit. Praktisch, hij hoeft niet aan te staan als er geen zon is en geen energie opgewekt wordt, maar onhandig als je aan het debuggen bent.

[update 24-8-2012] Het heeft even geduurd, maar inmiddels is het toch gelukt om e.e.a. op basis van een Raspberry Pi aan de praat te krijgen. Zie deze pagina voor een overzicht van de uitleg.

Deel dit bericht:

  13 reacties aan “Stoeien met Sunny Explorer”

Reacties (12) Trackbacks (1)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.