Ziggo doet FON na (in het klein)

Tja, wat is het nou? Een goed idee (beter goed gejat, dan slecht verzonnen) of een gemiste kans? Ziggo gaat namelijk hetzelfde doen als dat British Telecom vier jaar geleden al deed. Ze gaan namelijk hun bestaande bekabelde klanten inzetten om aan (andere) klanten toegang tot internet te bieden.

Hoe? Doordat de WiFi-router waarmee hun klanten toegang krijgen tot internet ook gebruikt zullen kunnen gaan worden door andere (betalende) klanten. Jouw router in de meterkast wordt dus een publieke hotspot voor andere Ziggo klanten.

Mag dat wel? Zul je wellicht denken? Jazeker, dat mag, legt Arnoud Engelfriet uit.

Maar, ken ik dat niet ergens van? Jazeker, dat ken je van FON. Die doen dat namelijk al heel wat langer, nog voordat British Telecom het idee kreeg om zo haar dekking uit te breiden. Maar anders dan British Telecom, die een samenwerking met FON aangingen, doet Ziggo het dus op eigen houtje. En dat is natuurlijk toch wel een beetje jammer. Want de kaart van FON laat zien dat in het Verenigd Koninkrijk er nu al een flinke dekking is met behulp van FON en in Nederland is dat een stuk minder.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Ziggo doet FON na (in het klein) http://t.co/hlHA6VzG #fon #internet

trackback
9 jaren geleden

Ziggo doet FON na (in het klein) http://t.co/I7kgKeQt

trackback
9 jaren geleden

Ziggo doet FON na (in het klein) – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/AeGfI7lk

Philip
9 jaren geleden

Mensen wees slimmer als Ziggo en andere mobile ISP’s en schaf je eigen Fon modem aan voor slechts een paar tientjes! Vraag je collega’s en vrienden dat ook te doen en je bespaart ENORM veel geld op je langzame mobile internet abonnement! http://corp.fon.com/en

Voordeel van Fon?
Twee Toegagspunten Een Prive (beveiligd), Een Publiek (voor vrienden en kennissen) en Fonera’s (publiek)
Full speed internet connectie op heel veel plaatsen en het wordt alleen maar meer!
Full speed internet connectie in het buitenland op heel veel plaatsen en het wordt alleen maar meer!
Makkelijk toegang verschaffen aan vrienden en kennissen!
Koop je de Fonera2.0n dan krijg je een zeer intelligent modem met USB aansluiting waar je alles aan kan hangen zoals HD’s en printers! Alles bereikbaar via je (beveiligde) thuisnetwerk.