AdBlocker voor de iPad [Jailbreak]

AdBlocker voor de iPad Het viel me vandaag op hoeveel advertenties sommige websites wel niet hebben. Dat valt me niet zo heel vaak op omdat ik in Google Chrome op de laptop en desktop gebruik maak van AdBlock en dan zie je die advertenties niet. Neem nou bijvoorbeeld Buienradar. Op sommige pagina’s is de hoeveelheid advertenties haast zo groot als de hoeveelheid normale tekst.

Nou weet ik dat advertentie-blockers een heikel punt zijn. De ene groep weet niet dat ze bestaan, een andere groep vind het absoluut niet kunnen (je ‘steelt’ van de website eigenaar die die advertenties nodig heeft om de kosten van de website te dekken) en de derde groep vind dat het internet bijna niet bruikbaar meer is zonder.
Nou, de eerste en laatste groep mogen doorlezen.

Ook op de iPad kun je namelijk gebruik maken van een (niet gratis) plugin in Safari: AdBlock.
Helaas is die alleen beschikbaar als je je iPad van een jailbreak voorzien hebt (op het moment van schrijven kan dat alleen als je iOS 5.0.1 of eerder hebt). Dat plugin is namelijk alleen via Cydia te koop voor € 1,79
AdBlocker voor de iPad
Na installatie zien de pagina’s bij buienradar er een stuk rustiger uit:
AdBlocker voor de iPad
De app zou ook ondersteuning moeten hebben voor de andere browsers op je iPad, maar het knopje in de settings waarmee ik dat zou moeten kunnen aanzetten, doet het op dit moment niet. Ik heb een bericht aan de ontwikkelaar gestuurd daarover. Als ik er wat over hoor, dan meld ik dat hier weer.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

AdBlocker voor de iPad [Jailbreak] http://t.co/QlNXMkLt

trackback
10 jaren geleden

AdBlocker voor de iPad [Jailbreak] http://t.co/E98occsh #iTouch #Tip #Tools #jailbreak #tip