Apple past formulering licentievoorwaarden iBooks Author aan

De bewuste sectie 2
De bewuste sectie 2
Bij Apple zijn ze veel. Maar zeker niet dom. En als iets veel stof doet opwaaien, zoals de sectie 2 van de licentievoorwaarden van iBooks Author, dan kijken ze daar nog eens goed naar.

In de afbeelding zie je de nieuwe formulering (delen van de tekst zijn door TNW extra benadrukt) van die sectie. Waar het voorheen ook al onwaarschijnlijk was dat Apple zou eisen dat je je content nergens anders dan via Apple zou verspreiden, of dat zij als het ware alle rechten op jouw content zouden krijgen, is dat nu nog een keer expliciet gemaakt. Je blijft zelf eigenaar van je content, mag de .ibooks ook gewoon gratis weg geven op welke manier je ook maar wilt (website, dropbox, leeromgeving etc). Maar als je er geld voor wilt vragen en je gebruikt het .ibooks bestandsformaat, dan moet dat via Apple.

Kun je je nog steeds afvragen of je een tool wilt gebruiken waarmee je boeken maakt specifiek voor één platform / één applicatie (iBooks). Maar ja, er zijn een heleboel applicatiebouwers die ook apps maken specifiek alleen voor iOS. Dus dat is een bekende afweging.

(met dank aan The Next Web)

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

#Apple past formulering licentievoorwaarden iBooks Author aan http://t.co/jhuD2XRe #ebooks #itouch #macosx

trackback
9 jaren geleden

Apple past formulering licentievoorwaarden iBooks Author aan http://t.co/kvTo1Dhb #ADEdu

trackback

Apple past formulering licentievoorwaarden iBooks Author aan zodat het voor iedereen duidelijk is wat mag. http://t.co/7zcGSzaZ #yam

cb1601ej
cb1601ej
9 jaren geleden

Wat ik zelf nog steeds niet goed begrijp is waarom Apple de bestaande epub3 specificatie (waar de grote multimediale uitbreiding en html5 in zit) verpakt met wat onbetekenende css uitbreidingen en er een nieuw formaat van maakt, anders dan commerciele redenen. Ik vraag me dan af waarom ze in de epub3 working group zitten en wat woorden over standaarden, gebruikt om bijv. proprietory java af te keuren ‘omdat we gaan voor standaarden als html5’, dan waard zijn.

trackback
9 jaren geleden

Apple past formulering licentievoorwaarden iBooks Author aan http://t.co/yuI8FdPI (via @ICTOblog) #yam

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 7:27 […]