feb 032012
 

De bewuste sectie 2

De bewuste sectie 2

Bij Apple zijn ze veel. Maar zeker niet dom. En als iets veel stof doet opwaaien, zoals de sectie 2 van de licentievoorwaarden van iBooks Author, dan kijken ze daar nog eens goed naar.

In de afbeelding zie je de nieuwe formulering (delen van de tekst zijn door TNW extra benadrukt) van die sectie. Waar het voorheen ook al onwaarschijnlijk was dat Apple zou eisen dat je je content nergens anders dan via Apple zou verspreiden, of dat zij als het ware alle rechten op jouw content zouden krijgen, is dat nu nog een keer expliciet gemaakt. Je blijft zelf eigenaar van je content, mag de .ibooks ook gewoon gratis weg geven op welke manier je ook maar wilt (website, dropbox, leeromgeving etc). Maar als je er geld voor wilt vragen en je gebruikt het .ibooks bestandsformaat, dan moet dat via Apple.

Kun je je nog steeds afvragen of je een tool wilt gebruiken waarmee je boeken maakt specifiek voor één platform / één applicatie (iBooks). Maar ja, er zijn een heleboel applicatiebouwers die ook apps maken specifiek alleen voor iOS. Dus dat is een bekende afweging.

(met dank aan The Next Web)

feb 032012
 

Boek verloting OK. Dat was dus niet heel erg handig. Ik had namelijk exact een week geleden er even voor moeten zorgen dat jullie zouden weten wie mijn dode bomen exemplaar van “De wet op internet” had gewonnen. Zoals ik hier aangekondigd had.

Er waren in totaal 5 personen die in de reactie hadden aangegeven dat ze voor het exemplaar in aanmerking wilden komen. Ik had ze genummerd in volgorde van reactie:

  1. Remco
  2. Anneke
  3. Tons
  4. Michiel
  5. Miriam

Op deze website heb ik daarna een getal tussen 1 en 5 (beide getallen uiteraard inclusief) laten trekken. En de gelukkige winnaar, zoals je uit de screenshot kunt zien, is #4 Michiel.

@Michiel: Ik zal je mailen voor je adresinformatie en dan komt het boek (sneller dan dat de trekking was!) direct naar je toe. 🙂

En voor alle anderen: ik heb helaas maar één exemplaar op papier, maar je kunt hem in ieder geval gratis elektronische lezen.