Untethered Jailbreak voor iOS 5.0.1 op iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 1 en iPod Touch beschikbaar

Jailbreak iOS 5.01 Ik weet uit ervaring dat het niet altijd verstandig is om meteen bij het beschikbaar komen van een nieuwe jailbreak oplossing hier gebruik van te maken. Het produceren van zulke tools is niet eenvoudig en vaak komen juist tijdens de eerste dagen na het vrij beschikbaar stellen ervan nog een paar problemen boven water. Die dan meestal ook wel opgelost worden, maar daarom kan het dus geen kwaad om even te wachten.

Ervaring is ook niet alles, dus heb ik vandaag de untethered jailbreak voor iOS 5.01 uitgevoerd op mijn iPad 1. Die iPad 1 maakte tot nu toe nog gebruik van iOS 4.3.3 omdat dat de enige versie was die al untethered was. Voor wie het niet weet: ‘untethered’ betekent dat je de iPad opnieuw kunt opstarten zonder dat er een computer bij te pas hoeft te komen. Als een jailbreak daarentegen ’tethered’ is, dan heb je een computer/laptop/macbook nodig om de jailbreak weer actief te maken. Niet handig dus.

Persoonlijk is voor mij het belang van een jailbreak de afgelopen jaren afgenomen. De iPhone 4S die ik heb, is niet voorzien van een jailbreak. Niet alleen omdat die nog niet beschikbaar is, maar als die vandaag ook beschikbaar zou komen, dan zou dat voor mij daar geen reden zijn om hem alsnog uit te voeren.
Voor mijn iPad 1 zijn er twee toepassingen die ik wil kunnen gebruiken en die alleen via een jailbreak beschikbaar zijn: Display Recorder voor het maken van schermfilmpjes en iFile zodat ik video’s vanaf een USB-stick kan overzetten naar de ACE Player applicatie en ze dan daar kan bekijken. Voordeel van gebruik van USB-stick hier is dat het veel sneller gaat dan via WiFi en het maakt het ook mogelijk om in een vliegtuig of in een lange treinrit zonder WiFi nieuwe films op je iPad te zetten (tja, heb ik al een paar keer gedaan).

Helaas is Display Recorder nog niet bijgewerkt voor iOS 5 en ook iFile heeft wat problemen bij het opstarten. De workaround voor iFile op dit moment is om de iPad even in vliegtuigmodus te zetten. Niet handig, maar op zich geen probleem aangezien ik hem toch vooral gebruik in gevallen waar ik geen internet te beschikking heb.
SBSettings werkt wel gewoon en ook XBMC (nu weer direct vanuit Cydia te installeren!) en Icefilms werken zonder problemen.
Icefilms
Net als voorgaande keren gooi ik bij dit topic de reacties dicht. Dit voorkomt dat het vol loopt met vragen van mensen die bij het jailbreaken tegen problemen aan lopen. Die kun je het beste niet hier stellen, maar wel hier.

[update 29-12-2011] De problemen met iFile zijn opgelost. De problemen met iBooks zijn op te lossen.

[update 31-12-2011] Op de valreep van 2011: Display Recorder werkt nu ook weer op iOS 5!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Untethered Jailbreak voor iOS 5.0.1 op iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 1 en iPod Touch beschikbaar http://t.co/RabPinmL

trackback

Untethered Jailbreak voor iOS 5.0.1 op iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 1 en iPod Touch beschikbaar: Ik weet uit erva… http://t.co/3WVKq1Ma