Wat moet je doen met oud Oliebollenvet?

Oliebollen bakken Het is weer bijna zover. Aanstaande zaterdag gaat ook hier de pan weer op het fornuis en sta ik een uurtje oliebollen te bakken. Het is gewoon zo’n traditie die er bij hoort. Net alleen de lekkernij zelf, maar ook het feit dat het hele huis de rest van de dag ruikt (nee, niet ‘stinkt’!) naar oliebollen.

En dan, wat te doen met de olie nadat het nieuwe jaar aangebroken is. Hoe kom je daar weer vanaf. Nee, natuurlijk spoel je die niet door de gootsteen of de WC. Dat blijken heel wat mensen te doen en dat kost jaarlijks enkele miljoenen euro’s.

Niet doen dus! En het is ook nergens voor nodig. Want je kunt de olie (en ook het vet waar je bijvoorbeeld de frites in bakt) op een aantal plekken gratis inleveren. Gewoon er even voor zorgen dat je de verpakking bewaart. Ik gebruik olie om de oliebollen in te bakken, die olie blijft vloeibaar. Ik zet de pan na afloop op een plek waar hij veilig kan afkoelen. Op Nieuwjaarsdag zet ik dan een trechter op de fles en giet de olie weer terug.

Het is wel belangrijk om de olie even af te laten koelen omdat anders de fles smelt waar de olie in zat!

Bij ons in het dorp kan ik de olie en ook fritesvet gratis inleveren bij mijn supermarkt of in de milieustraat. Wil je weten waar dat bij jou in de buurt kan, kijk dan op deze website. [3-1-2017, nieuwe link: http://www.frituurvetrecyclehet.nl/inleveren/nederland]

(p.s. deze post is geïnspireerd door dit bericht) 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Wat moet je doen met oud Oliebollenvet? http://t.co/ekRAvNR8

trackback

Wat moet je doen met oud #Oliebollenvet? http://t.co/XNiQZlDR

Willem Karssenberg
10 jaren geleden

LOL!
Binnenkort in dezelfde serie:
Waar laat ik mijn kerstboom?

trackback

Wat moet je doen met oud Oliebollenvet? » ICT & Onderwijs BLOG http://t.co/vcQTpW6J Oftewel: hoe krijg ik meer lezers op mijn weblog? 🙂

Willem Karssenberg
10 jaren geleden

In feite zou ik dit bericht ook zo weer kunnen plaatsen:
Carbid in de werkplaats
Precies hetzelfde bord staat er weer voor de smederij in ons dorp!

Fred Zelders
10 jaren geleden

Dank voor je wegbreng-tip Pierre!