Fix iBooks na untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 op iPad

Een van de applicaties die ook bij eerdere jailbreaks voor problemen zorgde is de iBooks applicatie van Apple waarmee je elektronische boeken op je iPad, iPhone of iPod Touch kunt lezen. Ik heb de nieuwe untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 alleen op mijn iPad 1 uitgevoerd, dus ik kan alleen reageren op de problemen die ook ik daar kreeg na het opstarten. Ik kreeg namelijk bij het opstarten de melding dat er een configuratiefout was en dat ik iBooks moest restoren vanuit iTunes of opnieuw moest downloaden.

Op deze website vond ik een stappenplan dat “hielp” maar dat op mijn iPad voor een paar best enge bij-effecten zorgde.
Het is daarom belangrijk dat je, voordat je nu verder gaat met de stappen hieronder!, eerst SBSettings installeert zodat je, in geval van nood tenminste weer de controle over je iPad terug kunt krijgen.

Doe dat dus eerst, en ga dan hieronder verder:

 • Start Cydia
 • Ga naar “Bronnen”
 • Klik op de “Wijzig” knop (rechtsboven)
 • Klik op de “Voeg toe” knop (linksboven)
 • Voeg deze repository URL toe: http://repo.insanelyi.com/ 
 • Je krijgt nu de vraag of je deze repository echt wel wilt toevoegen, ja dat wil je.


Wacht nu totdat het laden van de repository helemaal is voltooid. Dit kan even duren, maar zolang je geen knop krijgt te zien waarmee je terug kunt naar Cydia, is het laden nog niet voltooid en moet je dus gewoon wachten!

 • Klik op de “Zoeken” knop (rechtsonder)
 • Zoek op “iBooksFix2”
 • Installeer het programma.

Hoe het nu verder gaat, hangt er een beetje vanaf. Bij mij was er de eerste keer nog geen update beschikbaar van “GUI-GPG-SEC”. Als dat bij jou wel zo is, dan zie je die bij “Wijzigingen”.

 • Is de update beschikbaar, installeer die dan voordat je verder gaat!

iBooks fix
De standaard instructie zegt nu dat je je iPad opnieuw moet opstarten om de fix te laten werken. Toen ik dat echter deed (voordat de “GUI-GPG-SEC” update er was) sloeg de grafische interface van mijn iPad vreselijk op hol. De icoontjes stonden heel ver uit elkaar, maar zodra ik een programma probeerde op te starten werd die dan weer heel klein weergegeven (iPhone formaat) en kon ik geen knopjes bedienen.

Als dit jou ook overkomt, dan hoop ik dat je geluisterd hebt en SBSettings geïnstalleerd hebt voordat je begon!

 • Beweeg met je vinger over het linker deel van je statusbalk van je iPad
 • Er verschijnt nu een popup scherm van SBSettings
 • Kies de “Power” knop

iBooks fix

 • Kies in de opties nu voor “Safe Mode”

De iPad start weer op met het gewone scherm. In mijn geval waren een aantal groepen weg en waren die icoontjes gewoon weer los op het scherm beschikbaar.

Ik kon nu ook Cydia weer opstarten en toen was in mijn geval de “GUI-GPG-SEC” beschikbaar. Die heb ik geïnstalleerd en daarna schakelde ik de Safe Mode weer uit. De iPad startte opnieuw op met de juiste schermweergave en een werkende iBooks applicatie.

Succes!

p.s. Als het niet werkt, dan vrees ik dat ik je ook niet kan helpen, probeer het dan hier!

p.s. #2 Ik vond een (veel complexere) alternatieve uitleg op deze site.

p.s. #3 Na een update van mobile substrate kreeg ik nogmaals met bovenstaand verschijnsel van vreemde indeling van de iconen te maken. Weet dus niet 100% zeker meer of het alleen aan GUI-GPG-SEC lag, maar met het opstarten in safe mode en daarna herstarten was het probleem weer opgelost.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Fix iBooks na untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 op iPad http://t.co/I7HojaJh

trackback

[…] [update 29-12-2011] De problemen met iFile zijn opgelost. De problemen met iBooks zijn op te lossen. […]

danny
danny
10 jaren geleden

Super bedankt voor de tip werkt dus in 1 keer
tnx

Tim
Tim
10 jaren geleden

Worked like a charm
thanks!