Twitter via RSS

 Gepubliceerd door om 07:31  Internet
dec 252011
 

Twitter RSS Het is een discussie die ik wel vaker gevoerd heb over Twitter. Voor mij is het een plek waar ik mensen tegen kom. Ik heb dan ook een hekel aan automatisch verstuurde tweets. Dat zijn tweets die door een stuk software gegenereerd worden, vaak op de meest vreemde momenten van de dag. Die tweets verwijzen dan vaak ook nog weer naar automatisch gemaakte berichten op andere plekken, bijvoorbeeld bij Paper.li of Summify.

Natuurlijk, dat moet af en toe best kunnen, maar zo’n twitter account als van e_reading bestaat alleen maar uit, met hoge regelmaat verschijnende, automatisch gegenereerde tweets naar links.
Ik mag dan wellicht old-school zijn, maar voor mij is daar RSS veel beter geschikt voor. Dan lees ik de berichten wel in Google Reader.

Helaas blijkt Twitter (uiteraard) veel liever te hebben dat we allemaal gebruik maken van hun site of hun apps en zijn ze bezig met het minder goed vindbaar maken van RSS. Terwijl je met een ‘auto discovery’ optie waarbij je de RSS-link in de broncode van een pagina verstopt niet eens schermruimte hoeft te gebruiken, de meeste browsers weten dan zelf wel wat ze er mee moeten.

Willem Karssenberg (ook een beetje old school) zocht afgelopen mei al naar de RSS-feeds van Twitter. En in zijn bericht kun je de verschillende opties vinden. Van iets recentere datum is deze pagina waarbij je de URLs niet handmatig hoeft te maken, maar waarbij je gewoon de zoektermen etc. invoert en de pagina maakt de RSS-feed dan voor je.

Niet alleen handig voor automatische tweets, maar ook voor het eenvoudig volgen van zoektermen en hashtags. En natuurlijk hoef jij het niet te gebruiken als je al die berichten gewoon in je tijdlijn voorbij wilt zien komen. Ik weet het zelfs goed gemaakt. Als er 10 verzoeken voor komen, dan maak ik een apart twitter account voor uitsluitend de berichten van het ICT en Onderwijs blog, dan kun je dat volgen en dan alle berichten van de site hier op die manier volgen.

Deel dit bericht:

  17 reacties aan “Twitter via RSS”

Reacties (11) Trackbacks (5) Pingbacks (1)
  1. Hoe volg je Twitter via RSS én moet er een apart RSS->Twitter account voor het ICT en Onderwijs blog komen? http://t.co/DCtYDoEm #RSS

  2. Twitter via RSS » ICT & Onderwijs BLOG http://t.co/F77WMzwl We hebben nog maar 8 reacties nodig om @PeterMcAllister new-skool te krijgen!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.