Dansen in een Apple Winkel

In de categorie “dingen waarvan je niet wist dat ze bestonden”, was ik een beetje aan het zappen door YouTube filmpjes. Eerst kwam ik het filmpje van “msjifyournasty” (spreek dat maar eens in delen uit) tegen, die afgelopen week naar de opening van de Apple store in New York Grand Central Stration geweest was en daar een uitgebreid filmpje van maakte. Zij was er eigenlijk alleen om een van de 4.000 gratis t-shirts te bemachtigen (zo leek het), maar was daar helaas te laat voor. Duh, je weet toch dat je dan ook meteen ín de rij moet gaan staan!

Via de gerelateerde filmpjes kwam ik toen bij “iTr3vor” en meer in het bijzonder bij het filmpje hierboven. Opgenomen in een Apple winkel. Waar de medewerkers hem ofwel kennen ofwel al heel wat rare dingen gezien hebben op een dag. De opname lijkt te zijn gemaakt op een Macbook, maar het is niet helemaal duidelijk te zien of het er eentje is uit de winkel zelf. Ik neem aan dat het niet praktisch is om het op een apparaat uit de winkel te doen.

Ik zou zeggen, bekijk de clip even, dan zal het je niet verbazen dat ik dacht dat dit ongetwijfeld een, grappig maar eenmalige clip zou moeten zijn. Niets is minder waar. iTr3vor heeft een heleboel filmpjes opgenomen waarbij hij in een Apple winkel aan het dansen is.
En hij is niet de enige. Als je zoekt op Apple store dance dan kom je ook “iJustine” tegen. Die gaat blijkbaar overal aan het dansen voor de camera, maar dus ook in Apple winkels.

OK, dat er mensen zijn die erg van hun Apple apparaten houden, dat was me al duidelijk. Maar dit gaat toch wel weer erg ver. Het geruststellende is dat de meeste van de filmpjes al van een tijdje geleden zijn. Het is dus een meme die al aan het uitsterven is. De recente exemplaren zijn veel minder vaak bekeken. Blijven toch rare mensen die Apple fanbois.