EndNote X5

EndNote X5 EndNote X5 is al weer een tijdje uit, maar sinds versie X3 had ik niet de noodzaak gehad om te upgraden. Waarom? Nou, omdat het programma gewoon doet wat het moet doen: mijn referenties en bijbehorende PDF’s bewaren en er voor zorgen dat ik in Word eenvoudig verwijzingen kan opnemen.

De reden van de upgrade? Ik installeerde nietsvermoedend Office 2010 en toen wilde Word opeens niet meer opstarten. Bleek dat EndNote X3 niet compatible is met Word 2010. Gelukkig kostte het via SURFspot maar €13,75 om deze nieuwe versie in huis te halen.
De versie heeft uiteraard weer een paar extra features, maar ik moet bekennen dat ik er uiteindelijk niet echt heel wakker van lig: je kunt PDF’s nu in de applicatie zelf bekijken en van aantekeningen voorzien. Leuk, maar voor mij overbodig omdat ik toch al Adobe PDF gebruik. Ook niet zo heel erg handig, omdat het venster waar je de PDF in ziet erg klein is, zelfs op mijn 23-inch breedbeeld monitor.

Ook het nu kunnen toevoegen van bijlagen aan de webversie van EndNote zal vast een mooie uitbreiding zijn voor een bepaalde doelgroep, net als het groter aantal referenties dat je in die webversie kunt opslaan.
Maar….ik heb eigenlijk gewoon zoiets van…hoeveel features heb je nodig?

Nou ja, hij doet nog steeds wat hij moet doen. En als hij het nou weer een paar jaar doet zonder noodzaak van een upgrade, dan was het die €13,75 waard.
Wil je een compleet overzicht van de nieuwe features, kijk dan even op deze pagina.
En als je een vreselijke demo wilt zien van de nieuwe features en geen bezwaar hebt tegen WMV, kijk dan even hier (WMV!)