Draadloze VGA via USB voor Android

Oei, veel teveel buzzwords in die titel. Maar er was nou eenmaal geen kortere manier om dit goed te beschrijven. De oplossing van HannsG zorgt er voor dat je via een USB dongle in je Android tablet een verbinding kunt maken met een monitor. Je kunt dan draadloos alles wat je op de Android tablet doet laten zien op die monitor. Helaas is het niet rechtstreeks met een monitor, er wordt hier gebruik gemaakt van een monitor die aan een Windows 7 machine hangt. Het aardige is echter wel weer dat de communicatie twee kanten op gaat. Omdat het een touchmonitor is, kun je de tablet ook vanaf de monitor bedienen.

Een aardige combinatie voor gebruik in een klas lijkt me. Je kunt als docent vrij door de ruimte lopen en toch dingen demonstreren/presenteren. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist het scherm te gebruik om dingen die je op de tablet hebt staan te laten zien.
De snelheid van de oplossing is nog niet optimaal, het is even afwachten of de framerate ooit voldoende hoog wordt, maar het concept is mooi.

(getipt door ARMdevices.net)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

[…] Draadloze VGA via USB voor Android » ICT & Onderwijs BLOG […]