ALT-C 2011 Thriving in a colder and more challenging climate

Deze week ben ik in Leeds bij de Universiteit van Leeds voor de ALT-C 2011 conferentie. Het is de 18e editie alweer van deze Britse conferentie van de Association for Learning Technology, een beroepsvereniging op het gebied van leertechnologie.
Dit jaar verzorg ik er een short paper presentation naar aanleiding van mijn promotie-onderzoek. Ik heb dan 12 minuten de tijd om de belangrijkste zaken van mijn onderzoek toe te lichten waarna er nog 8 minuten de tijd is om vragen te beantwoorden. Niet lang dus, een hele uitdaging.

Vandaag was reisdag, inchecken in het hotel, registreren voor de conferentie, verdwalen op de universiteitscampus (een wirwar van gebouwen, straatjes, doorgangen, trapjes en steegjes) en voor en tijdens de borrel tijd om al vast wat bij te kletsen met bekenden. Al was dat eigenlijk tegens de regels, want we hadden vooral met voor onszelf onbekenden kennis moeten maken (zei Seb Schmoller van ALT), maar daar is de rest van de week nog tijd voor.

Ik zal proberen tijdens de week een paar updates te posten, maar dat zal dan in het Engels zijn zodat de posts ook verzameld kunnen worden door ALT. Ze doen dat via de RSS-feed die je daar zelf voor kunt doorgeven. De conferentie gebruikt daarnaast een online omgeving waar je je profiel aan kunt maken, kunt aangeven dat je andere deelnemers al kent of juist wilt ontmoeten. Ook kun je daar je persoonlijke programma aanmaken voor de conferentie, tweets en RSS-feeds worden er verzameld, je kunt er elkaar berichten sturen en de presentaties komen er als het goed is ook beschikbaar.
Helaas maakt niet iedereen daar een profiel aan, dus een compleet overzicht van wie er zijn heb je ook daar niet. Ik ben benieuwd of het gebruik nog wat verder aan trekt de komende paar dagen.