sep 062011
 

Day one of the ALT-C 2011 started with a keynote by Miguel Brechner. He talked about the educational and social impacts of Plan Ceibal, the One Laptop Per Child project in which more than 450,000 computers have been deployed to every pupil in state education from the 1st year of primary to the 3rd year of secondary school. 99% of these students now have Internet connectivity in their school.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor ALT-C 2011 – Day 1 Keynote Miguel Brechner  Tags: ,

Draadloze VGA via USB voor Android

 Gepubliceerd door om 22:27  Android, Video
sep 062011
 

Oei, veel teveel buzzwords in die titel. Maar er was nou eenmaal geen kortere manier om dit goed te beschrijven. De oplossing van HannsG zorgt er voor dat je via een USB dongle in je Android tablet een verbinding kunt maken met een monitor. Je kunt dan draadloos alles wat je op de Android tablet doet laten zien op die monitor. Helaas is het niet rechtstreeks met een monitor, er wordt hier gebruik gemaakt van een monitor die aan een Windows 7 machine hangt. Het aardige is echter wel weer dat de communicatie twee kanten op gaat. Omdat het een touchmonitor is, kun je de tablet ook vanaf de monitor bedienen.

Een aardige combinatie voor gebruik in een klas lijkt me. Je kunt als docent vrij door de ruimte lopen en toch dingen demonstreren/presenteren. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist het scherm te gebruik om dingen die je op de tablet hebt staan te laten zien.
De snelheid van de oplossing is nog niet optimaal, het is even afwachten of de framerate ooit voldoende hoog wordt, maar het concept is mooi.

(getipt door ARMdevices.net)