aug 122011
 

 [Update 9-5-2015] Zoals zoveel pogingen om content eenvoudig aan Google+ toe te voegen, blijkt ook dit inmiddels niet meer te werken. Tip: als je dit bericht of een ander bericht op dit weblog via Google+ wilt delen, gebruik dan de knoppen onder het bericht. Op dit moment werkt dat.

Een van de dingen die nog ontbreken bij Google+ is een API voor het toevoegen van updates/berichten. Je wilt namelijk vaak een bericht, webpagina, nieuwsbericht delen via Google+. Op Marketingfacts stond afgelopen woensdag al een verwijzing naar een hack die door Alex Moss gemaakt is waardoor je op je WordPress weblog een knop kunt toevoegen waarmee anderen jouw content op die manier kunnen delen.

Maar dat werkt dus alleen voor anderen en alleen op je eigen blog. Wat nou als je content van anderen ook wilt delen? Dat kan ook. Daar is maar een kleine aanpassing aan de betreffende code voor nodig. Het voordeel is dat je dit gewoon aan je browser toe kunt voegen. Dus ook als je zelf geen weblog hebt.
De hack is nog steeds niet erg “mooi”. De popup die je krijgt ziet er niet heel mooi uit, het invoervakje is wat klein. In Internet Explorer kon ik die niet groter trekken zoals o.a. in Chrome en Safari wel kan. Maar het werkt.

Op dit moment kun je een stuk tekst op een pagina selecteren en dan worden de titel van de pagina, het geselecteerde stuk tekst en de URL naar de pagina in de update ingevoegd. De Titel wordt vetgedrukt, de geselecteerde tekst cursief en de URL wordt na het posten actief.
Lees verder….