NOS klassiekers nu te downloaden als ringtone

Helaas zijn de ringtones inmiddels niet meer bij de NOS te vinden (dit bericht is dan ook al van 2011)

[Update 30-6-2016] Ook dit jaar is er weer belangstelling voor de tunes, de site van vorig jaar werkt niet meer, de Tour-tunes heb ik wel nog weten te vinden.

[Update 28-6-2015] Na wat rond zoeken kon ik ze wel nog hier vinden. Er zit standaard geen download-optie op de pagina, voor de verwijzingen naar de bron MP3’s zul je even in de code van de pagina moeten kijken

Vroeger, toen nog niet alles via internet ging, luisterde ik tijdens mijn vakantiebaantjes vaak naar het verslag van de Tour de France op de radio. Zo’n ding met een antenne er aan. Toen had ik nog geen GSM, laat staan een smartphone/iPhone waar ik ringtones op kon zetten.

Eigenlijk interesseert het me dan ook helemaal niet dat de NOS een aantal van haar klassiekers als ringtones beschikbaar stelt. Ik heb ze allemaal wel 10 keer in de browser afgespeeld. Gewoon, omdat ze zo mooi zijn. Omdat ik, als ik de finishtune van de Tour de France afspeel, automatisch de opgewonden stemmen van de verslaggevers erbij hoor die verslag doen van de laatste kilometers van weer een etappe. Die over de muziek heen de laatste stuiptrekkingen van een eenzame vluchter beschrijven die in de straten van de finishplaats net wel of net niet ingehaald wordt door een aanstormend peloton. Wordt het weer een massasprint of krijgt hij loon naar werken?
En wie kent nu niet de mooie intro van Met het Oog op Morgen? Zelfs als je niet van Duits als taal houdt, moet je dit toch een poëtisch stukje tekst vinden.

Muziek die zulke levendige beelden op kan wekken is eigenlijk veel te mooi om als basale ringtoon gebruikt te worden (mijn iPhone staat overigens altijd op stil/trillen). Eigenlijk is alleen die Toeter Tour de France daar geschikt voor.
Maar het is top dat de NOS ze beschikbaar kan/mag/wil stellen via deze website.
Ik zou zeggen: downloaden! 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
hans
hans
12 jaren geleden

Ik heb een HTC desire, speelt alleen af, hoe dan downloaden, grrr

HTC Sensation
12 jaren geleden

Ik moet inderdaad direct terug denken aan vroeger, gelijk op mijn Sensation gezet! Thanks voor het delen.