Genereer automatisch willekeurige rondritjes vanaf je huidige locatie

Het concept leek me heel erg leuk: je klikt op een Google Map je huidige locatie aan (of laat de kaart jouw huidige locatie bepalen), kiest een vervoersmiddel (auto, fiets, benenwagen), kiest een “ongeveer” afstand voor je route, klikt op een knop en er wordt meteen een route voor je gegenereerd.
Die route kun je dan opslaan in je browser, je kunt hem downloaden in GPX formaat om in je iPhone of routeplanner op te slaan en je kunt hem tweeten.

Dat is precies wat RouteA2A probeert te doen. En het slaagt daar soms wel in, maar helaas vaak niet. Er zijn op dit moment nog een paar problemen. Ten eerste maakt de applicatie gebruik van Google Maps. En ik weet uit ervaring dat dat, zeker in Nederland, niet de meest handige kaartenset is om met een fiets een route uit te zetten. Dat zou met de auto minder een probleem moeten zijn, maar fietsers zullen er rekening mee moeten houden dat er ook af en toe een weg gekozen wordt die niet voor fietsers toegankelijk is.
Daarnaast blijkt de “ongeveer” afstand nogal een benadering. Als ik 50km kies, dan komt het regelmatig voor dat de route neer komt op de helft (ongeveer 25km dus) of het dubbele (100km). Dat is best wel een grote marge. Ook blijkt het niet altijd mogelijk om een nette rondrit te maken waardoor je naar een marker toe fietst, om daar om te draaien en weer terug te fietsen.

Nou is het gelukkig heel eenvoudig om een nieuwe route te laten berekenen, het is immers letter één druk op de knop “New A2A route” en er wordt iets nieuws voor je verzonnen. Is dat te ver, of niet ver genoeg, dan genereer je een nieuwe route. Ik denk dat ik het zelf vooral ga gebruiken als ik een keer helemaal geen inspiratie heb voor het uitstippelen van een route. Maar het plannen zelf doe ik dan, aan de hand van de gegenereerde route op Google Maps, toch opnieuw op Cloudmade.com. Dan weet ik namelijk 98% zeker dat de route ook te fietsen is.

(getipt door Google Maps Mania)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrice Plet
12 jaren geleden

Kijk eens op http://www.strava.com. Heeft niets te maken met nieuwe routes, maar wel met volgen van gereden routes (maar volgens mij heb je zo’n app al). Ik gebruik zelf http://www.worksmartlabs.com/cardiotrainer/about.php op Android. Werkt ook top.

Patrick de Vos
Patrick de Vos
12 jaren geleden

Voor mij (nog) niet echt bruikbaar zie ik.
Ik weet niet of ik je deze al eerder heb medegedeeld, maar zijn zeker interessant:
http://connect.garmin.com/

en

http://www.gpsies.com

Jedidja
12 jaren geleden

Klinkt leuk, alleen jammer idd dat het nog net erg goed werkt. Maar voor een zondags fietstochtje zou zoiets beslist handig zijn.