Angry Birds spelen op een eInk scherm


Hij is van een weekje geleden, maar ik vond hem toch wel een post waard in de categorie “omdat het kan, niet omdat het handig is”. De nieuwe Nook Touch is, in tegenstelling tot de Nook Color, geen eReader met een LCD-scherm, maar eentje met een eInk scherm. Dat zorgt er onder andere voor hij ook onder moeilijke lichtsituaties te gebruiken is en dat zijn accu een stuk langer mee kan.
Maar de Nook Color blijkt ook gewoon Android te draaien. En tja, dan is er net als bij de Nook Color al heel snel iemand die ontdekt hoe je daar net iets meer op kunt doen dan dat de leverancier eigenlijk bedoelt had. Zoals het installeren en spelen van Angry Birds.

Niet dat het ook maar enigszins praktisch is. Het eInk scherm kan gewoon niet snel genoeg het beeld verversen om het spel echt speelbaar te maken. En daar komt bij dat er niets over blijft van de mooie kleuren van al die boze vogels. Maar ja, het kan, dus heeft iemand het gedaan.