Goed nieuws voor als je mij wilt bellen…

iPhone 3GS Ik ben helemaal niet zo’n fan van bellen, maar het is nou eenmaal soms praktisch. Probleem tot nu toe was dat als iemand mij wilde bellen op mijn Fontys nummer, het wel handig was dat hij/zij wist welk nummer in welke situatie het handigst was. Bel je mij namelijk van een vast toestel (lees: via KPN op een vaste lijn), dan is 08778 79369 het handigst en voordeligst. Je betaald dan altijd lokaal tarief.
Maar bel je datzelfde nummer vanuit bijvoorbeeld een iPhone van T-Mobile, dan betaal je (volgens deze PDF) opeens 60 eurocent per minuut + het standaard tarief buiten de bundel (25 eurocent per minuut), dus 85 eurocent per minuut.

Het 0877-nummer van Fontys was handig in de tijd dat mensen vooral vaste telefoons gebruikten, dan kon je iemand overal in Nederland hetzelfde tarief aanbieden. Maar met de opkomst van de mobiele telefoons bleek het opeens onhandig omdat elke mobiele provider zijn eigen kosten per minuut mocht verzinnen voor zulke nummers.

Het resultaat van enkele jaren zoeken naar oplossingen (en overleg met de OPTA en mobiele telefoonaanbieders) is dat Fontys nu ook de 08850 reeks heeft aangekocht. Dat betekent dat ik ook te bereiken ben via 08850 79369.
Voor een T-Mobile gebruiker met een iPhone scheelt dat dan opeens 60 eurocent per minuut, je betaald dan nog steeds 25 eurocent per minuut, maar zonder die 60 cent opslag van T-Mobile.
Mooi meegenomen dus. En fijn dat Fontys geld uitgeeft aan het bedenken van een oplossing op een probleem dat veroorzaakt wordt door de prijsstructuren van mobiele providers.

Wil je me echt goedkoop bellen vanaf een mobiele telefoon, gebruik dan mijn rechtstreekse nummer: 06-50242232 of beter nog, stuur me een mailtje. Want daar kan ik altijd op het moment dat het handig is op reageren. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Samsung Galaxy S3
10 jaren geleden

Is dit alleen voor abonnees van t-mobile? of ook voor vodafone enz??

Dick
10 jaren geleden

wanneer iemand mij mobiel belt wil ik altijd zien wie mij belt –
(de nrs van veschillende personen staan dan al in mijn mobiel ) weet nog niet of dit met de nieuw applicatie ook zo zal zijn …of moet ik al die nwe tel.nrs met 085850+pcn ook gaan invoeren in mijn mobiel – voor mij is gewoon bellen met 06 het duidelijker . Verder weet ik niet ( om wat kosten te minderen ) wanneer de fontyscollega met een fontysmobiel nr mij belt op mijn fontysmobilenr ook goedkoper of gratis is ..?
veel succes