Afstandsbediening voor Keynote op je iPad

Via iPadclub kwam ik terecht bij bovenstaand filmpje van Nothing But Tablets. Daarin wordt getoond hoe je een iPhone kunt gebruiken om je Keynote presentatie op de iPad te bedienen. In het filmpje wordt aangegeven dat het feature is die maar tijdelijk meerwaarde zou hebben, vanwege de komst van Airplay en mirroring, maar dat valt wel mee.
Beide opties hebben namelijk voordelen en nadelen. Deze optie heeft als nadeel dat je een iPhone bij je moet hebben en dat iPhone en iPad verbinding met elkaar moeten maken. Gelukkig kan dat ook via Bluetooth, zodat je niet helemaal afhankelijk bent van het lokale draadloze netwerk (daar zou ik namelijk nooit op willen vertrouwen als ik een presentatie op een voor mij onbekende lokatie geef). Het voordeel van deze optie is natuurlijk dat het ook werkt al er geen Apple TV in de buurt is, en dat zal voorlopig toch op de meeste plekken wel zo zijn.

Keynote op mijn iPad 1 heeft op het moment problemen met updaten. Ik krijg steeds de melding dat ik het maar via iTunes moet proberen. Dus ik heb bovenstaande optie nog niet zelf getest. Keynote voor de iPad kost €7,99 en de Keynote Remote applicatie kost €0,79. Op zich had Apple deze functionaliteit wel gewoon standaard kunnen inbouwen in de Keynote applicatie, dan had je er geen tweede app voor nodig gehad.