Barnes and Noble gelooft nog in eInk

Ik vind dit wel tof. Na een jaar waarin iedereen de dood van eInk verkondigd heeft als gevolg van het verschijnen van de iPad. Op een moment dat de geruchten van een Android tablet van Amazon steeds sterker worden, en zelf nadat ze eerder al een heel succesvolle Nook Color op basis van Android uitgebracht hadden, komt Barnes and Noble nu met een nieuwe 6-inch eReader op basis van eInk.

Het is een regelrechte concurrent van de Kindle van Amazon en laat zien dat Barnes and Noble blijkbaar toch duidelijk nog wel brood ziet in het segment van de dedicated eReaders. Het apparaat is licht, heeft een touchscreen en zou ongeveer 2 maanden moeten doen op een volle accu (met de WiFi uitgeschakeld). Hij kost maar $139 maar is helaas, net als alle andere Nook modellen, alleen in de VS te koop (omwegen niet meegerekend).
De bestaande eInk eReaders van Barnes and Nobles, de Nook WiFi en de Nook 3G + WiFi kosten nu nog maar $119 en $169. Ter vergelijking: de Amazon Kindle met advertenties kost $114, de Kindle met WiFi kost $139 en de Kindle met 3G en WiFi kost $189. Concurrentie genoeg dus nog. Mooi.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sjeltur
12 jaren geleden

Ik ben in het bezit van de Nook 3g (+WiFi); precies een week voor het uitkomen van de WiFi versie gekocht.
Leuke is; zo’n bedrijf als Barned and Nobles gaat je ook direct compenseren – met tegoed op je account.
(retourneren mocht ook)

Maar de Nook is een GEWELDIGE ereader…in volle zon heb je alleen maar BETER beeld!

Tja – zolang er geen goede tablet ereader op de markt komt – blijft de eInk wel bestaan…
(of is dat wishful thinking?)

steffest
12 jaren geleden

Ik mag hopen dat toestellen met eink schermen blijven bestaan.
Iedereen die beweerd dat een iPad of Android tablet de ideale ereader is leest duidelijk nooit buiten in het zonnetje.
Sterker nog, als er morgen een betaalbaar klein laptopje met een eink scherm zou uitkomen, koop ik dat direct.