Barnes and Noble gelooft nog in eInk

 Gepubliceerd door om 21:42  eBooks
mei 242011
 

Ik vind dit wel tof. Na een jaar waarin iedereen de dood van eInk verkondigd heeft als gevolg van het verschijnen van de iPad. Op een moment dat de geruchten van een Android tablet van Amazon steeds sterker worden, en zelf nadat ze eerder al een heel succesvolle Nook Color op basis van Android uitgebracht hadden, komt Barnes and Noble nu met een nieuwe 6-inch eReader op basis van eInk.

Het is een regelrechte concurrent van de Kindle van Amazon en laat zien dat Barnes and Noble blijkbaar toch duidelijk nog wel brood ziet in het segment van de dedicated eReaders. Het apparaat is licht, heeft een touchscreen en zou ongeveer 2 maanden moeten doen op een volle accu (met de WiFi uitgeschakeld). Hij kost maar $139 maar is helaas, net als alle andere Nook modellen, alleen in de VS te koop (omwegen niet meegerekend).
De bestaande eInk eReaders van Barnes and Nobles, de Nook WiFi en de Nook 3G + WiFi kosten nu nog maar $119 en $169. Ter vergelijking: de Amazon Kindle met advertenties kost $114, de Kindle met WiFi kost $139 en de Kindle met 3G en WiFi kost $189. Concurrentie genoeg dus nog. Mooi.