Twitter e-mail notificaties instellen

Het is zo’n feature waar je ofwel vreselijk van gruwelt ofwel denkt “hé, wat handig”. Ik heb hier en daar daarom ook blogposts gezien die uitleggen hoe je het zo snel mogelijk weer uit kunt zetten. Ik heb het over de uitbreidingen van de e-mail notificaties van Twitter. Die hebben ze niet alleen toegevoegd, maar ook automatisch aangezet.

Je krijgt nu een mail als:

  • iemand je een direct message stuurt (was al zo)
  • iemand je een @ reply stuurt
  • iemand je begint te volgen (was al zo)
  • iemand een tweet van je aan zijn favorieten toevoegt
  • iemand je tweet retweet
  • Twitter het nodig vindt om je te mailen over nieuwe features, product updates etc.

Welke je daar van aan laat staan is een beetje afhankelijk van hoe erg je het vind om mail te krijgen. Ik krijg zelf van retweets, favorieten en mentions al een notificatie op mijn iPad en iPhone, dus via mail is niet echt nodig. Maar als je dat nog niet gebruikt, dan lijkt het me best handig.

Aanpassen kan via Settings > Notifications.