mei 212011
 


Toen ik onlangs even met een iPad 2 mocht spelen, viel me de kwaliteit van de foto’s die je er mee maakt erg tegen. “Maar niemand maakt toch foto’s met de iPad 2”, was een van de reacties die ik kreeg. Nee, dat blijkt inderdaad zo te zijn. Maar ik hoop toch dat je er net wat meer mee kunt doen dan alleen gebruiken voor augmented reality toepassingen (al is dat natuurlijk ook heel cool).

Bij Gigaom hebben ze de camera van de iPad 2 vergeleken met die van de Galaxy Tab 10.1. Je kunt bij het bericht de details lezen van de vergelijking, maar de samenvatting is dat de iPad 2 het onder ideale omstandigheden beter doet dan de Galaxy Tab, maar in alle andere omstandigheden slechter. En, wat nog veel belangrijker is, er treden in sommige omstandigheden hinderlijke flikkeringen op in het beeld. De vraag op het einde of het als iPad 2 eigenaar niet verstandig is om maar gewoon een Flip camera bij je te hebben voor noodgevallen zegt eigenlijk genoeg.
Teleurstellend is wel dat ook hier meer megapixels in de camera niet per definitie voor een altijd beter beeld zorgen bij de Galaxy Tab. Nu maar hopen dat het een softwareprobleem is dat verbeterd kan worden.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Camera van de iPad 2 en de Galaxy Tab 10.1 vergeleken”

Reacties (2)
  1. Wat zijn die rare groene strepen van de iPad 2, die zo nu en dan in beeld verschijnen…

  2. Ik zie ze niet echt als groen? Maar het lijkt er op dat de iPad problemen heeft met fel witte vlakken/strepen in beeld.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.