Filmtip: Inception

Lang in het vliegtuig zitten betekent ook veel tijd om films te kijken. Ik had mijn iPad gevuld, maar heb hem niet nodig gehad omdat Delta Airlines voor persoonlijke schermpjes en systemen gezorgd had. Dus kon ik vrij kiezen uit een redelijke collectie films. Ik heb er drie gekeken:

The Green Hornet
Ik had gehoord dat hij heel slecht was, was hij eigenlijk ook wel, maar ik vond hem toch ook weer niet zo slecht dat ik hem niet afgekeken heb. Het is een actiefilm waarmee je een avondje thuis wel kunt vullen. Of anderhalf uur van een lange vlucht.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Ik had van Narnia veel hogere verwachtingen dan van The Green Hornet. Ik heb de andere twee delen gezien en hoewel het zeker geen slechte film is, krijgt het wel een beetje het bekende probleem waar veel sequels aan leiden: het wordt allemaal een beetje voorspelbaar. Het is een leuk verhaal, de hoofdrolspelers rollen er zonder problemen doorheen, links en rechts gaan er waarschijnlijk wat mensen dood in de gevechten en rampen, maar dat zie je eigenlijk nooit. Een zesje dus.

Inception
Waarschijnlijk werkt het gewoon ook het beste als je helemaal geen beeld bij een film hebt als je start met kijken. Wat dat betreft is de trailer hierboven wellicht niet zo heel erg handig. Ik heb Leonardo DiCaprio onlangs nog in Body of Lies en Blood Diamond gezien, en hij weet dit soort rollen goed neer te zetten.
Inception is een film met heel wat lagen, waarbij je geacht wordt goed op te letten om het verhaal te kunnen blijven volgen. Maar daarmee ook een absolute aanrader. Ook als je niet in een vliegtuig zit.