Madison Wisconsin

Madison 2011 Mijn lichaam is nog niet helemaal aan de 7 uur tijdverschil gewend merk ik. Mijn laptop geeft aan dat het 11:37 ’s ochtends is, mijn iPhone houdt het op 04:37 uur. Ik ben in Madison, Wisconsin voor de Unleash 2011 conferentie. Omdat op zaterdag vliegen enorm veel goedkoper bleek, ben ik er een dag eerder dan strikt noodzakelijk. Is ook wel prettig gezien de tijd die je dan hebt om een beetje aan het idee te wennen dat je opeens aan de andere kant van de wereld zit (ik heb ook wel reizen gemaakt waarbij ik dat gevoel nooit helemaal kreeg omdat ik alleen vergaderzalen en restaurants van binnen zag) en omdat Delta Airlines wat langer nodig had om mijn koffer tot in mijn hotel te krijgen.

Gelukkig was het weer op zondag een stuk beter dan oorspronkelijk verwacht. Flinke wind en frisse start, maar droog en ’s middags met een prettig zonnetje dat er voor gezorgd heeft dat mijn hoofd er uitziet alsof ik meer dan genoeg zon gehad heb voor deze week.

Ik had tijdens het fietsen de iPhone meegenomen om mijn locatie te tracken, maar omdat ik geen houder voor op het stuur bij me had, maakte ik gewoon gebruik van beschikbare kaarten op papier en bordjes langs de weg om mijn route te vinden. Fietsen in Madison gaat eigenlijk heel erg goed. Ik kwam dan ook heel wat andere fietsers tegen. Er lag een fietsverhuur op vijf minuten lopen van mijn hotel en die verhuurden zelfs racefietsen (“street bikes”). Dat heb ik deze keer niet gedaan, ik kon vooraf namelijk niet inschatten hoe de wegkwaliteit zou zijn, en in een vreemde omgeving is een hybride fiets dan wel zo handig. Het werd een Trek 7200.
Madison 2011 Madison 2011

Je kunt de hele route die ik gefietst heb hier bekijken, het zijn in totaal 67,9km.
Er zijn een aantal routes (“trails”) die door / om / vanuit Madison lopen. Die sluiten niet altijd goed op elkaar aan. Zo is het rondje om het Monona meer niet helemaal aangegeven en daar kom je aan de zuidkant van het meer in een paar woonwijken die op zich mooi zijn, maar die ook echte doolhoven zijn om door heen te fietsen. Niet erg als je het rondje fietsen wilt gebruiken om iets van de omgeving te zien, wel als je ook nog weer bij je startpunt uit wilt komen.

Ik kwam toen ik op de kaart op zoek was naar de juiste route twee Amerikanen tegen die dezelfde kant op zouden fietsen (zij overigens op hun racefiets). Ze boden aan dat ik

Aan de zuidkant van Madison loopt een fietspad een heel stuk door naar plaatsen ten zuiden van Madison. Helaas voor mij waren ze daar vergeten een bordje neer te zetten bij de afslag naar de Capitol City trail. Dus ik fietste met de wind in de rug lekker door. Toen ik een flink stuk buiten de stad was vond ik het tijd om toch maar even op de kaart te kijken.

Het bleek dat ik een flink stuk via datzelfde fietspad weer terug moest. Op zich ook hier geen probleem, want zoals je op het filmpje kunt zien, kwam ik zo ook wel echt op het platteland terecht. Compleet met windmolentjes, koeien en silo’s bij de boerderijen.

Conclusie
Mocht je een keer in Madison komen dan kan ik je het huren van een fiets erg aanraden. Je moet een beetje geluk hebben met het weer, het overgrote deel van de week voorafgaande aan zondag was het weer slecht geweest (regen, koud). Maar als je dat een beetje mee werkt dan kun je zo prima aan het tijdsverschil wennen.
Inmiddels is het hier 5:21 uur. Nog anderhalf uur totdat er ontbijt te krijgen is. Vandaag aanmelden en (omdat ik geen Mediasite training volg) vanavond de eerste bijeenkomst. Morgen gaat het voor mij echt van start, dan heb ik ’s ochtends ook mijn eigen sessie. Woensdagavond is het dan al weer afgelopen en stap ik al weer in het vliegtuig terug naar Nederland.