Monopoliegeld #2

5 dollars (foto door: leff)

Ik had me eigenlijk al lang voorgenomen om geen extra aandacht meer te besteden aan de overname van Skype door Microsoft. Daar had immers iedereen al over geschreven. Maar toen ik vanochtend toevallig deze post van mezelf uit 2009 tegen kwam, moest ik toch wel. Toen verbaasde ik mezelf namelijk nog om een bedrag van 2,7 miljard Amerikaanse dollars dat Intel betaalde voor 3COM. Maar dat valt natuurlijk in het niet bij de 8,5 miljard Amerikaanse dollar die Microsoft nu voor Skype betaald. Zelfs als je de wellicht wat zwakkere dollar daar in meeneemt.

Maar ja, als je dat dan weer vergelijkt met de 4.000 miljard die Obama wil bezuinigen omdat de regering in de VS op dit moment het geld een beetje sneller uitgeeft dan dat het binnen komt, dan gaat het eigenlijk allemaal nergens meer over. Het is gewoon monopoliegeld geworden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jedidja
11 jaren geleden

Het is inderdaad niet te bevatten, wat voor geldbedragen er worden neergelegd. Eigenlijk moet het niet kunnen met zo’n oneerlijke verdeling in de wereld. Ik sta al versteld van de bedragen in de voetbalwereld (zowel transfer als salaris), maar dit zijn echt grote bedragen.

Willem
11 jaren geleden

“Daar had immers iedereen al over geschreven.”

Wat nou iedereen?
Ik heb er niet over geschreven toch? 🙂

Veel te bang als ik ben dat MS Skype zo ombouwt dat we er niets meer mee kunnen en m’n voorspelling uitkomt.
Ik hou m’n mond dus over dit onderwerp…