Monopoliegeld #2

 Gepubliceerd door om 12:50  Algemeen
mei 122011
 
5 dollars (foto door: leff)

Ik had me eigenlijk al lang voorgenomen om geen extra aandacht meer te besteden aan de overname van Skype door Microsoft. Daar had immers iedereen al over geschreven. Maar toen ik vanochtend toevallig deze post van mezelf uit 2009 tegen kwam, moest ik toch wel. Toen verbaasde ik mezelf namelijk nog om een bedrag van 2,7 miljard Amerikaanse dollars dat Intel betaalde voor 3COM. Maar dat valt natuurlijk in het niet bij de 8,5 miljard Amerikaanse dollar die Microsoft nu voor Skype betaald. Zelfs als je de wellicht wat zwakkere dollar daar in meeneemt.

Maar ja, als je dat dan weer vergelijkt met de 4.000 miljard die Obama wil bezuinigen omdat de regering in de VS op dit moment het geld een beetje sneller uitgeeft dan dat het binnen komt, dan gaat het eigenlijk allemaal nergens meer over. Het is gewoon monopoliegeld geworden.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Monopoliegeld #2”

Reacties (3)
 1. Het is inderdaad niet te bevatten, wat voor geldbedragen er worden neergelegd. Eigenlijk moet het niet kunnen met zo’n oneerlijke verdeling in de wereld. Ik sta al versteld van de bedragen in de voetbalwereld (zowel transfer als salaris), maar dit zijn echt grote bedragen.

 2. “Daar had immers iedereen al over geschreven.”

  Wat nou iedereen?
  Ik heb er niet over geschreven toch? 🙂

  Veel te bang als ik ben dat MS Skype zo ombouwt dat we er niets meer mee kunnen en m’n voorspelling uitkomt.
  Ik hou m’n mond dus over dit onderwerp…

  • De overname door Microsoft hoeft niet slecht te zijn. Ook zelfstandig in haar huidige vorm had Skype het zwaar. Er is bijvoorbeeld nog steeds geen Skype voor de iPad 2 en ook Android ondersteuning laat te wensen over. Ik denk dat Microsoft al lang geleerd heeft dat ze zulke platformen niet kunnen negeren. Toegegeven, hun relatie met iOS zal anders zijn dan met Android, maar daar staat bijvoorbeeld tegenover dat de ondersteuning in bedrijfsomgevingen wellicht weer juist beter kan worden.
   Het zal een kwestie van afwachten worden vrees ik. Maar wat mij betref liever Microsoft dan (rechtstreeks) Facebook. En ook bij Google had Skype zomaar aan zijn eind kunnen kunnen komen als het toch niet binnen de plannen zou blijken te passen….

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.