Monopoliegeld #2

 Gepubliceerd door om 12:50  Algemeen
mei 122011
 
5 dollars (foto door: leff)

Ik had me eigenlijk al lang voorgenomen om geen extra aandacht meer te besteden aan de overname van Skype door Microsoft. Daar had immers iedereen al over geschreven. Maar toen ik vanochtend toevallig deze post van mezelf uit 2009 tegen kwam, moest ik toch wel. Toen verbaasde ik mezelf namelijk nog om een bedrag van 2,7 miljard Amerikaanse dollars dat Intel betaalde voor 3COM. Maar dat valt natuurlijk in het niet bij de 8,5 miljard Amerikaanse dollar die Microsoft nu voor Skype betaald. Zelfs als je de wellicht wat zwakkere dollar daar in meeneemt.

Maar ja, als je dat dan weer vergelijkt met de 4.000 miljard die Obama wil bezuinigen omdat de regering in de VS op dit moment het geld een beetje sneller uitgeeft dan dat het binnen komt, dan gaat het eigenlijk allemaal nergens meer over. Het is gewoon monopoliegeld geworden.

mei 122011
 

Kickoff Innovatieregeling Op 11 mei 2011 vond in Utrecht bij SURFnet de startbijeenkomst plaats van de projecten die subsidie hebben ontvangen in het kader van de Innovatieregeling 2011 van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma. Met die regeling wil het programma kleinschalige innovatieve projecten met ICT in het onderwijs stimuleren. De omvang van de subsidie was maximaal 10.000 euro en de projecten moeten in 2011 afgerond worden. Er werden in totaal 158 projectvoorstellen ingediend waarvan er 36 konden worden toegekend op basis van de beschikbare subsidie.

Tijdens de startbijeenkomst werden vanuit het innovatieprogramma de praktische zaken rond de regeling uitgelegd (hoe krijg je je geld en zo), maar werd er vooral ook veel genetwerkt, kennis gemaakt en informatie uitgedeeld. Er waren vertegenwoordigers van (bijna) alle 36 projecten aanwezig. Die gaven achter elkaar plenair een heel korte (maximaal 1 minuut) toelichting bij hun project. Dat is kort, ik ben ook niet gaan proberen mee te schrijven maar ik zag om me heen kijkend dat het net genoeg was om projectleiders van de andere projecten wat steekwoorden op te laten schrijven en met name de conclusie te laten trekken: “ah, dat gezicht hoort bij dat project en die gaan iets doen waar ik iets meer van wil weten omdat er een relatie met ons project kan zijn”.
Tussen de plenaire sessies was er steeds tijd om door de zaal te lopen waar de projectleiders dan bij een poster met de korte beschrijving van hun project stonden.
Ik heb heel wat handjes geschud zien worden en visitekaartjes of contactgegevens uitgewisseld zien worden, dus het lijkt me dat het heel wat opgeleverd heeft.
Lees verder….