AIM doet Tokbox na met videochat in browser

AIM video chat Bij Gizmodo hadden ze het al gezien toen het nog niet officieel een bèta was, maar nu mag iedereen er mee spelen: AV chat van AIM.
Je kunt het gebruiken om met maximaal 4 personen te videochatten.

Het werkt in principe heel eenvoudig. Je gaat naar de pagina, geeft aan dat je minimaal 13 bent, installeert de nieuwste Flash versie of geeft aan dat je echo niet erg vindt, stelt je webcam in en je krijgt een unieke URL die je naar de andere 3 deelnemers kunt mailen/sturen.

AIM video chat AIM video chat AIM video chat AIM video chat
Ik heb de dienst nog niet in een live situatie getest, het was wat vroeg op de ochtend om mensen lastig te gaan vallen voor een test. Ik merkte wel dat bij een test met 2 browsers op mijn eigen desktopsysteem, de beeldkwaliteit niet echt haarscherp was.
Ook vind ik de nadruk die gelegd wordt op Flash 10.3 een beetje vreemd. Het upgraden komt heel prominent in beeld en bij de help-optie vind je eigenlijk geen andere informatie dan dat je moet upgraden.
Daar wordt zelfs uitgelegd dat je in Chrome toch vooral maar de ingebouwde Flash-player uit moet schakelen. Ja, hallo zeg. Dat is dan niet alleen voor deze site het geval, maar voor alle sites die je bezoekt.

Ik kon niet vinden hoe lang een URL actief blijft. Kun je dus een vergadering voor volgende week plannen door een URL aan te maken en te mailen?

Het geheel doet me erg denken aan Tokbox die hun diensten overigens niet meer in deze vorm aanbieden. Maar ja, ik heb Tokbox ook nooit echt in serieuze overleggen gebruikt. Dus zo veel verschilt dit daar dan ook weer niet van. Wellicht dat deze gratis videochat voor groepen ook vooral een concurrent is voor de incidentele gebruikers die geen geld willen betalen voor Skype Pro. Ik ben benieuwd of Microsoft dit dan daadwerkelijk als een uitdaging ziet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
12 jaren geleden

Bedankt voor de tip!
Ik vind het wel een mooie vervanger voor Tokbox inderdaad.
Vandaag trouwens ook gespeeld met Adobe connect voor de iPhone en de iPad en dat werkt ook prima!