Adobe Connect Mobile 1.5 voor iOS, Android en Blackberry

Adobe Connect 1.5 Als ik mijn post over de eerste versie van Adobe Connect Mobile terug lees, dan was ik wel heel erg mild voor de applicatie. Want hoewel je in principe op die manier via je iPhone (de iPad was er toen nog niet) een Adobe Connect overleg kon bijwonen, was het niet iets wat je iemand aan kon raden. Adobe heeft er daarna lang over gedaan om hun client bij te werken, maar het is dan ook een heel stevige update geworden.

Adobe Connect Mobile 1.5 is beschikbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch 3e generatie, iPad en iPad 2, in alle gevallen met minimaal iOS 4. Voor Android heb je minimaal Adobe AIR 2.6 voor Android en Android 2.2/Froyo nodig. En de gebruikservaring is veel dichter bij die van een normale laptop/desktop komen te liggen.

Adobe Connect 1.5 Adobe Connect 1.5 Adobe Connect 1.5
Waar je bij de eerste versies van Adobe Connect mobile steeds maar één van de “pods” kon zien, kun je er hier voor kiezen om alle pods tegelijkertijd te tonen. Net zoals je dat op een laptop ook kunt doen. Door te dubbelklikken op een pod, kun je inzoomen op die pod. Je kunt er dus snel even voor kiezen om alleen de video, de presentatie, een van de chatvensters, de poll of de deelnemerslijst te bekijken.
Je kunt ook deelnemen aan die pods, dus je kunt reageren op de poll als hij open staat, vragen stellen via de chat etc.

Ook nieuw is dat je video en audio kunt versturen, als je een camera hebt uiteraard. Binnen iOS kun je dan kiezen tussen/schakelen tussen beide camera’s. Op de iPad 1 kun je uiteraard alleen meekijken. Het beeld hierboven is van de video van een iPhone 4 weergegeven op een iPad 1. Niet zo heel scherp in schermvullende weergave, in de “normale” weergave ziet het er beter uit.
De Android client heeft op dit moment overigens nog de beperking dat de camera aan de voorkant (dus die op jou gericht staat) nog niet gebruikt kan worden, dat is daar dus wel een beperking, die blijkbaar nog opgelost gaat worden.
Maar je kunt in ieder geval op die platformen (en ook op de iPad 1) nu met audio deelnemen en eenvoudig ook die audio aan of uitschakelen tijdens de vergadering.

Onder iOS 4 ondersteunt de applicatie multitasking. Zover ik kon testen loopt de audio niet door op de achtergrond als je weg schakelt, dat vond ik wel jammer. Grappig wel dat je bij het overschakelen naar een andere applicatie in iOS binnen de vergadering automatisch voor de andere deelnemers als “away” wordt getoond. Je kunt dus niet even wegschakelen en ander dingen gaan doen op je iPad zonder dat dat zichtbaar wordt voor de andere deelnemers. Goede feature of niet? Wel iets om rekening mee te houden.

In het filmpje hierboven zie je een demonstratie van de iOS versie. Hoewel het filmpje niet zo flitsend is, komen alle features aan bod.
Er is ook een filmpje voor de Android versie en de Blackberry Playbook versie.