Adobe Connect Pro op de iPhone

Adobe Connect Pro - iPhone Ik heb al eens eerder gezegd dat het mooi is dat voor Adobe de afwijzing van Flash op de iPhone in ieder geval geen reden lijkt te zijn om bij de pakken neer te gaan zitten. Met de komst van de gratis Adobe Connect Pro hebben ze in ieder geval al weer een begin gemaakt met het er voor zorgen dat we het gebrek aan Flash ondersteuning iets minder missen.

Adobe Connect Pro voor de iPhone en iPod Touch kan gebruikt worden om vanaf die toestellen deel te nemen aan vergaderingen/presentaties die via Adobe Connect Pro plaats vinden. Dat kon al op Android toestellen, maar nu dus ook op de iPhone.

Ik heb hem gedownload en getest.

De applicatie bestaat uit 3 tabbladen, eentje voor de chat, een voor de video en een voor de gedeelde desktop/presentatie. Het is handig/verstandig om niet te proberen dat tegelijkertijd weer te geven.
Adobe Connect Pro - iPhone Adobe Connect Pro - iPhone
Je start met het invoeren van de URL van de meeting. Voor SURFgroepen wil je die naar jezelf mailen en dan kopiëren en plakken, want die URLs zijn onmogelijk foutloos in te typen.
Dan log je in en kom je bij de meeting.

Adobe Connect Pro - iPhone Adobe Connect Pro - iPhone Adobe Connect Pro - iPhone

Het werkt ook samen met Adobe Connect Pro zoals SURFnet dat aanbiedt hier in Nederland. Naar aanleiding van de test heb ik een review bij de applicatie geschreven in de application store die neer komt op: “vooral doorgaan, maar het vergt nog wat werk”.
Dat werk heeft te maken met het feit dat ik de audio niet aan de praat kreeg en geen enkele optie had om te achterhalen waar dat aan kon liggen. Daarnaast is de beeldkwaliteit van de video nog te slecht. In de screencast hier laten ze heel ‘slim’ geen bewegende beelden zien maar waarschijnlijk iemand die een statische afbeelding doorstuurt. Hierboven kun je de screenshot zien van zoals mijn video er op maximale kwaliteit uit zag. YouTube jaren 95 vorige eeuw niveau.
De gedeelde schermen komen met veel vertraging binnen, maar zijn dan met de zoomoptie op zich wel te lezen. Dat een 1024×768 beeldscherm als het weergegeven wordt op het iPhone scherm niet goed leesbaar is kan Adobe niets aan doen.

Hoe dan ook veelbelovend en handig om beschikbaar te hebben.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties