Kansen op mobiel videoconferencing gebied #2

Een paar maanden geleden schreef ik dat er kansen waren voor Skype-concurrenten als het ging om mobiele videoconferencing. In dat bericht gaf ik al aan dat Skype net Qik had overgenomen.
Deze week zijn er een aantal berichten voorbij gekomen over uitbreidingen van de verschillende concurrenten/producten. Helaas heb ik er geen van kunnen testen (ik heb in de meeste gevallen de juiste hardware niet in huis). Daarom geen vergelijking wat betreft de videokwaliteit. Dus daarom alleen links naar berichten en filmpjes van anderen. Zoals je hierboven kunt zien kiest ook Fring er voor om gelikte promotiefilmpjes te maken in plaats van een echte demo van de opties.

Skype
Skype heeft aangegeven dat Skype Video voor Android er aan zit te komen. Maar het gaat dan in eerste instantie blijkbaar alleen om de versie voor Verizon 4G.
Wel hebben ze deze week Qik Video Connect beschikbaar gesteld. Daarmee kun je tussen Android en iPhone videoconferencen. Helaas heeft Qik geen desktopversie.

Fring
Fring ondersteunt sinds deze week groepvideoconferencing tussen maximaal 4 personen. Ook dit kan tussen Android en iPhone toestellen. Fring heeft geen desktopversie.
Je kunt hier een filmpje zien van Fring op een Android toestel met 3 gelijktijdige gebruikers.

Google Talk
Google Talk had op Android 3.0 al ondersteuning voor video, ook in combinatie met de desktopversie. Daar komt nu Android 2.3.4 bij. Via een gratis update kunnen dan ook handsets met Android 2.3.4 een videoverbinding opzetten met ofwel Android 3.0 tablets of de desktopversie.

Het zijn kleine stapjes….maar het zijn stapjes de goede richting op!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
10 jaren geleden

“ik heb in de meeste gevallen de juiste hardware niet in huis”
Als jij het al niet hebt, wie moet het dan wel hebben?
Is het niet onvoorstelbaar dat onze kasten vol staan met noem-maar-op en we altijd toch nèt niet datgene hebben dat zo mooi dit of dat kan doen…